TSB renova el seu consell d'administració amb dos nous directius d'alt perfil tecnològic. En concret, la filial britànica de Sabadell ha fitxat Zahra Bahrololoumi, consellera delegada de Salesforce en el Regne Unit i Irlanda, i Ahmed Essam, CEO de Vodafone en UK, en un moment on el grup té com a prioritat, tant a Espanya com al Regne Unit, accelerar la transformació digital, segons l'anunciat en el Pla Estratègic presentat al mercat el 2021.

Els nous directius aportaran al banc "un ampli coneixement en innovació digital, transformació i clients," explica TSB en un comunicat. Zahra Bahrololoumi va passar més de 22 anys a Accenture, on ha tingut diversos llocs executius, i des de març de 2021 és la directora executiva de Salesforce al Regne Unit i Irlanda.

Mentre que Ahmed Essam, és conseller delegat de Vodafone al Regne Unit des de febrer de 2021, però en el seu més de vint anys treballant en l'operador, ha ocupat diversos càrrecs comercials i executius. "Zahra i Ahmed tenen una àmplia experiència en tot l'espectre empresarial, inclosa la consultoria, les telecomunicacions i la tecnologia. Seran excel·lents incorporacions per al consell de TSB, enfortint la nostra experiència i brindant assessorament rellevant," destaca el president de TSB, Nick Prettejohn, en una nota.

Nick Prettejohn es va incorporar com a president de TSB el novembre de 2021, mentre que Robin Bulloch, va assumir el càrrec de conseller delegat l'abril de 2022. La filial britànica del Sabadell ha viscut un important procés de transformació en els últims dos anys i el 2022, va assolir el seu millor resultat des que es va incorporar al grup Sabadell.

En concret, TSB va aconseguir un benefici abans d'impostos de 184 milions de lliures a l'últim exercici, un 16,5% més que el 2021. La xifra inclou l'impacte de la multa de 48,65 milions de lliures que ha hagut de pagar el banc als reguladors britànics – en concret a la Financial Conduct Authority (FCA)- en el quart trimestre de 2022. Amb ella, el banc va girar full i va tancar el capítol de la migració tecnològica que tants problemes li ha portat des de 2018.

De fet, TSB només va obtenir pèrdues en els primers anys. El 2018, l'any de la migració, va perdre 240 milions. El 2019, quan Sabadell ja va donar per solucionada la crisi, els números vermells es van reduir a 45 milions, però el 2020 -un any complicat per al grup, on es van plantejar fins a una fusió amb BBVA- es van elevar de nou fins als 220 milions d'euros.

Però els canvis a la cúpula i els plans d'eficiència dels últims anys, mitjançant retallada de personal i oficines, han fet que la filial britànica del Banc Sabadell torni al senda de beneficis. El 2021 l'aportació al grup ja va ser positiva, de 118 milions i el 2022, de 87 milions d'euros per l'impacte de la multa. Així, César González-Bueno, CEO de Sabadell i el seu president, Josep Oliu, han insistit en els últims mesos que TSB no es ven malgrat rebre una oferta de fins a 1.180 milions per part de Co-operative Bank. El banc confia que el negoci al Regne Unit aporti als resultats del grup entre un 20% i un 25% del total, davant el 10% que va aportar el 2022.