L'energètica espanyola Repsol ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors que proposarà a la Junta General d'Accionistes un pagament extra de dividends de 0,5 euros bruts per acció, amb la qual cosa els accionistes percebran una retribució de 0,9 euros per acció, un 30% més. Amb aquest valor, Repsol aconsegueix superar un any abans els seus objectius de cara a 2025, per quan projectava pagar 0,75 euros per acció quan va presentar el seu últim pla estratègic el 2020. 

Gràcies a aquest pagament de dividends repartirà 1.095 milions d'euros el 2024, quantitat que es compromet a augmentar a un ritme del 3% anual fins a distribuir 4.600 milions d'euros en efectiu en dividends fins a 2027, segons ha donat a conèixer dins el seu pla estratègic. A més, abonarà 5.400 milions en recompres d'accions i per tant es compromet a destinar 10.000 milions d'euros a remunerar accionistes, això és, entre un 25 i un 35% del flux de caixa d'operacions.

Repsol ha fet aquest anunci minuts abans de donar a conèixer els seus resultats anuals i el seu esperat pla estratègic de cara a 2027, on donarà a conèixer les línies generals del seu negoci a curt termini i el seu pla de progressiva descarbonització, tal com ordenen les normatives europees i l'última COP 28. El pagament de dividends és un dels factors més esperats del pla estratègic i amb el pagament extra anunciat aquest dijous puja el seu propi llistó.

Repsol ha anunciat també una reducció del 3,29% de la seva capital social que s'executarà a finals del mes de juliol mitjançant una recompra d'un màxim de 35 milions d'accions. En aquesta reducció del capital social, la societat amortitzaria les accions mitjançant un programa de recompra d'accions pròpies que el consell d'administració implementarà mitjançant l'autorització per a l'adquisició d'autocartera, tal com es va aprovar el maig del 2022.