La tecnològica nord-americana Microsoft ha assegurat que "treballarà per trobar solucions per abordar les preocupacions de la Comissió Europea", institució que va anunciar aquest dimarts que considera que el gegant tecnològic ha infringit les normes antimonopoli de la Unió Europea (UE) en vincular el seu sistema de comunicació Teams a les seves aplicacions per a empreses Office 365 i Microsoft 365. En aquest sentit, l'empresa podria enfrontar-se a una multa del 10% dels seus ingressos anuals globals.
"Després d'haver desagregat els equips i pres mesures inicials d'interoperabilitat, apreciem la claredat addicional brindada i treballarem per trobar solucions per abordar les preocupacions restants de la Comissió Europea", ha assegurat en un comunicat enviat a EFE Brad Smith, vicepresident i president del tità tecnològic nord-americà. L'Executiu comunitari va obrir el juliol de l'any passat una investigació preliminar contra Microsoft i els canvis introduïts per la firma amb seu a la localitat nord-americana de Redmond des d'aleshores no han convençut Brussel·les, que creu que "són necessaris més canvis en la conducta de Microsoft per restaurar la competència".
"Ens preocupa que Microsoft pugui estar donant al seu propi producte de comunicació, Teams, un avantatge indegut sobre els competidors, en vincular-lo a les seves populars suites de productivitat per a empreses", ha declarat la vicepresidenta executiva de la Comissió encarregada de l'àrea de Competència, Margrethe Vestager. En cas de confirmar-se, aquestes pràctiques infringirien l'article 102 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), que prohibeix l'abús d'una posició dominant al mercat.
Prohibicions i sancions
De fet, arran de la investigació formal llançada per Brussel·les, Microsoft ha començat a introduir algunes modificacions en la manera de distribuir Teams per desvincular-lo del seu paquet l'Office, però els serveis comunitaris de Brussel·les veuen "insuficients" els ajustaments compromesos de la multinacional i reclamen més canvis per complir les regles de competència de la Unió Europea.
A partir de l'enviament del plec de càrrecs, la companyia pot ara enviar els seus arguments de defensa, encara que Brussel·les no té un termini definit per concloure el cas. En aquesta línia, les parts poden ara examinar els documents, respondre per escrit i sol·licitar una audiència oral per presentar els seus comentaris sobre el cas davant dels representants de la Comissió Europea i les autoritats nacionals de competència. Si la Comissió Europea conclou, després que l'empresa hagi exercit els seus drets de defensa, que hi ha proves suficients d'una infracció, pot adoptar una decisió que prohibeixi la conducta i imposi una multa de fins al 10% del volum de negocis mundial anual de la multinacional tecnològica.