Mercadona ha firmat amb els principals sindicats el nou Pla d'Igualtat de l'empresa. L'acord pactat amb UGT i CCOO entra en vigor aquest mateix mes d'abril i tindrà vigència de quatre anys, fins al 2028. La cadena de supermercats valenciana assegura que pretén "consolidar els bons resultats" que la companyia ve obtenint al llarg dels últims anys, com la paritat de dones i homes a l'equip directiu.

Un objectiu per al qual han adoptat "mesures que continuen apostant per la promoció interna i el foment equilibrat de dones i homes en el curs d'Habilitats Directives". De la mateixa manera, ressalta el propòsit de continuar promovent la igualtat de tracte i d'oportunitats "a través del model de gestió propi de la companyia (model de qualitat total)", amb valors que considera irrenunciables com l'equitat retributiva, garantint que "a igual responsabilitat, mateix sou" i mesures que consoliden la transparència retributiva.

Mercadona compta amb un pla d'igualtat ratificat pels representants sindicals des de fa més de 14 anys. Des d'aleshores, assegura que manté la constant de fomentar l'equitat de forma transversal en tots els processos, des de la formació, promoció i la retribució per a totes les persones, "garantint l'absència de discriminació directa o indirecta".

Rafa Caparrós, responsable estatal d'UGT, assenyala que "estem convençuts que aquest pla dona continuïtat a l'avenç en el desenvolupament professional de les persones, sobretot de les dones que treballen a Mercadona." Caparrós destaca així els objectius i les mesures orientades "en vista del diagnòstic" i apunta que, una vegada més, "apostem perquè la igualtat efectiva entre dones i homes a Mercadona sigui un compromís i una realitat".

"Considerem molt positius els avenços aconseguits fins ara que confirmen els bons resultats d'aquest tipus d'acords. Amb aquest pla mantenim aquest compromís de continuar treballant conjuntament a consolidar la igualtat entre dones i homes", ha explicat Silvia Yankowich, secretària general de la secció sindical de CCOO.

Per la seva part, Ernesto Cubero, director de relacions laborals de Mercadona, ha indicat que "estem orgullosos del model i de l'esforç conjunt que hem fet per continuar millorant de forma contínua les relacions laborals i la qualitat en l'ocupació de les més de 100.000 persones que formen la plantilla de Mercadona".