La marca gironina de mobles i decoració de disseny Kave Home invertirà 70 milions d'euros al nou centre logístic que ha obert a la zona de la Mina d'Or de Tordera (Barcelona). El projecte s'executarà en dues fases, de manera que ja s'ha invertit 45 milions en la construcció de la primera nau de 50.000 metres quadrats i 17 metres d'alçada. Aquesta plataforma logística es va posar en marxa a finals del primer trimestre del 2023, amb la creació de 150 llocs de treball. A mitjan aquest any, s'iniciarà la segona fase del projecte, amb la construcció de 40.000 metres quadrats addicionals i una inversió de 25 milions d'euros.

El conseller delegat de Kave Home, Julià Ametller, ha assegurat en un comunicat que la posada en marxa de la nova plataforma logística significa una "fita" en la història de la companyia, que és present a més de 80 països, amb 15 botigues pròpies i 22 franquícies. I també és "cabdal" per al seu creixement a Europa, on té previst obrir les primeres botigues pròpies a França i Itàlia. Kave Home amb seu a Sils (Girona), va tancar el 2022 amb una facturació de 153 milions, creixent un 34% anual i doblant la facturació del 2021. Durant l'últim any la companyia ha experimentat un elevat ritme de creixement a tots els seus canals de venda, destacant l'obertura d'un total de 42 nous punts de venda físics a 13 països, entre els quals hi ha 2 noves botigues pròpies i 40 noves franquícies i botigues shop-in-shop. Les previsions per a aquest any mantenen la línia de creixement i situen l'objectiu de negoci en els 205 milions d'euros.

El nou macrocomplex logístic de Tordera inclou un centre de reciclatge i recuperació de mobiliari i una àrea d'R+D, amb el 40% de la seva activitat operativa automatitzada. La instal·lació tindrà una capacitat de gestió de més de 40.000 paquets diaris i compta amb 59 molls de càrrega i capacitat d'emmagatzematge de 50.000 palets i 14.500 cubetes. El centre disposa de diversos tipus d'emmagatzematge, en funció del tipus de producte i la seva rotació.

El gener del 2023, a més, i coincidint amb el 40è aniversari del grup, la companyia va nomenar conseller delegat a Francesc Julià Ametller, mentre que Francesc Julià Gelabert, fundador del grup i CEO anterior, va assumir la presidència del consell d'administració i seguirà estretament involucrat en l'àrea de disseny.