Jordi Pujol participarà la setmana que ve en un acte organitzat per Pimec amb Antoni Cañete. Així, l’expresident de la Generalitat, que ha anat tornant a l’escena política, ho fa ara en l’àmbit empresarial, amb la patronal que va ajudar a impulsar als anys 80 perquè les petites i mitjanes empreses de Catalunya tinguessin una representació important en el mapa patronal català.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 30 de maig a les 5 de la tarda a Arenys de Munt, en concret al Castell Jalpí, i ja han confirmat la seva assistència unes 200 persones, la meitat de la capacitat del recinte, segons han explicat fonts de Pimec, que esperen que a partir d’ara, quan se sàpiga que Pujol és el convidat, s’acabi d’omplir.

ANTONIO CAÑETE / Foto: Montse Giralt
Antoni Cañete. Foto: Montse Giralt

L’esdeveniment s’emmarca en la gira que Cañete està fent per Catalunya amb el títol Activisme empresarial per celebrar el 50 aniversari de la patronal de pimes. En cada sessió, que té un discurs del president de Pimec i després una conversa, es convida a una personalitat relacionada amb la zona. En aquest cas, al Maresme, l’organització ha decidit convidar l’expresident, que hi acudirà amb el seu fill Oriol Pujol. Cañete va iniciar aquesta gira el passat 8 de maig a Manresa, on va comptar com a convidat amb el xef Nandu Jubany.

“El president de Pimec retrà comptes de la feina feta i dels reptes de futur en el context econòmic actual. Posarem damunt la taula, en un acte dinàmic en el qual podreu adreçar les vostres preguntes i inquietuds, les principals fites assolides practicant l’activisme empresarial per tal que les pimes tinguin veu pròpia a l’Estat i a Europa”. Així és com anuncia Pimec aquestes sessions. “Exposarem, amb dades contrastades, l’impacte de problemàtiques com l’absentisme, l’excés de burocràcia i les dificultats per trobar personal qualificat”, afegeix.

Pimec, d'enhorabona

La patronal de petites i mitjanes empreses està d’enhorabona, després que aquest dimarts, el Consell de Ministres donés tres mesos al Consell Econòmic i Social perquè doni entrada a Pimec, de manera que serà la segona institució a nivell estatal en la que entrarà l’organització catalana.

“Pimec consolida la seva participació en el diàleg social espanyol després d’haver entrat el passat mes de febrer a la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius”, va expressar en un comunicat, que qualificava la notícia de “fita històrica després de molts anys treballant per una representació real, justa i amb veu pròpia de les empreses de menor dimensió allà on es prenen les decisions que més les afecten”.

Pimec va fitxar l’any passar l’exdiputat del Pdecat Ferran Bel com a representant permanent a Madrid, perquè ajudés la patronal a fer pressió davant les Corts i el govern central i aconseguir més influència. De fet, Pimec ha admès que diversos grups parlamentaris, i en especial Junts per Catalunya, han contribuït que el Consell de Ministres hagi fet aquest pas.