Indra va registrar uns guanys nets de 215 milions d'euros en el primer semestre de l'exercici, un 88,6% més que els 114 milions d'euros del mateix període del curs anterior, segons els resultats remesos per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimecres. La multinacional ha atribuït aquest increment del benefici a la millora operativa i a l'impacte puntual en els resultats financers de l'augment en la valoració de la participació a Tess Defence. Sense tenir en compte aquest impacte, el benefici net hauria crescut un 24%, fins a 138 milions d'euros.

L'empresa va facturar 2.450 milions d'euros en la primera meitat de l'any, la qual cosa significa una alça del 6,33% en comparació amb els 2.304 milions d'euros que va ingressar entre gener i juny de l'exercici anterior. Pel que fa al desglossament dels ingressos, l'àrea de Defensa va aportar 518 milions d'euros (+16,14% interanual), la de Trànsit Aeri va sumar 258 milions d'euros (+24,6%), la de Mobilitat va agregar 172 milions d'euros (la mateixa xifra que fa un any), mentre que Minsait va tornar a ser el departament amb més facturació, ja que la seva xifra de negoci va suposar el 61% del total del semestre, amb 1.502 milions d'euros (+1,55%).

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va assolir els 265 milions d'euros fins al juny, un 15,2% més que els 230 milions d'euros del mateix període del curs anterior. D'aquesta manera, el marge d'Ebitda sobre la facturació va ser del 10,81%, la qual cosa representa 0,8 punts percentuals per sobre del 10% que va registrar al tancament de juny de l'any anterior.

D'altra banda, el resultat net d'explotació (Ebit) va ser de 209 milions d'euros, un 16,75% més que els 179 milions d'euros obtinguts en el primer semestre de 2024. Així, el marge d'Ebit sobre els ingressos d'Indra al tancament dels sis primers mesos de l'exercici va assolir el 8,53%, gairebé 0,8 punts percentuals més que el 7,76% de fa un any.

Reducció del deute net

A més, el deute net d'Indra al tancament del primer semestre de l'exercici es va reduir fins a 4 milions d'euros, la qual cosa suposa un 95,7% menys que els 93 milions d'euros en els quals va tancar la primera meitat de 2024. No obstant això, el flux de caixa lliure de la companyia es va reduir fins a 65 milions d'euros, un 5,8% menys.

"Els resultats del primer semestre de 2025 són un reflex de com l'empresa està aprofitant les oportunitats de negoci, accelerant projectes i creixent en ambició. A més, són uns comptes que ens permeten avançar i impulsar l'ecosistema industrial espanyol al sector de la defensa, l'espai i les tecnologies avançades", ha destacat el president d'Indra, Ángel Escribano. "La solidesa de la nostra estratègia permet Indra Group posicionar-se en un moment complex i canviant que requereix adaptar-se i guanyar en capacitats i solucions pròpies que garanteixin autonomia estratègica a escala nacional i europea", ha afegit el directiu.

Els comptes del negoci també apunten que la cartera de comandes d'Indra va assolir els 9.474 milions d'euros al terme del primer semestre de l'any, un increment interanual de gairebé el 33%. Sobre això, la companyia ha indicat que 1.449 milions d'euros corresponen a la consolidació de Tess Defence, l'empresa de blindats militars en la que també participen Escribano Mechanical & Engineering, Sapa Placencia i General Dynamics (a través de Santa Bárbara) i de la que Indra va prendre el control recentment. Sense l'impacte de la consolidació de Tess Defence el creixement de la cartera de comandes d'Indra s'hauria reduït fins al 12% en termes interanuals.

"Assolit l'equador del nostre pla estratègic, ens reafirmem en el nostre compromís amb la superació de tots els objectius que ens marquem per a 2026. Accelerem el desplegament del nostre pla industrial amb l'objectiu de reduir terminis i garantir el lliurament, avançant cap a l'autonomia estratègica d'Espanya i Europa", ha ressaltat el conseller delegat d'Indra, José Vicente de los Mozos. "En paral·lel, hem implantat un nou model organitzatiu que ens permetrà accelerar la innovació, enfortir la nostra presència als mercats clau, transversalitzar la nostra capacitat tecnològica, desenvolupar les nostres capacitats industrials i potenciar tot el nostre talent", ha agregat.

Previsions i aposta per IndraMind

Pel que fa a les previsions per a l'exercici, l'objectiu de la multinacional és tancar l'any amb uns ingressos superiors a 5.200 milions d'euros i un Ebit de més de 490 milions d'euros. Així mateix, preveu tancar el curs amb un flux de caixa lliure de més de 300 milions d'euros, si bé ha matisat que totes aquestes estimacions no inclouen la presa del control de Tess Defence ni l'adquisició de gairebé el 90% d'Hispasat. L'empresa també ha indicat que la seva divisió d'intel·ligència artificial (IndraMind) preveu facturar 1.000 milions d'euros el 2030.

"Aquesta nova divisió de negoci aspira a crear una plataforma de referència d'intel·ligència artificial avançada que permeti consolidar les capacitats tecnològiques i el lideratge del grup en intel·ligència artificial, ciberseguretat i ciberdefensa amb un enfocament dual (civil i militar)", ha ressaltat l'empresa.