Indra manté els dubtes sobre l'operació de fusió amb Escribano Mechanical and Engineering (EM&E). Aquest dijous S'ha reunit el consell d'administració d'Indra per decidir sobre la fusió, però després de quatre hores de deliberacions, en les quals s'ha constatat la divisió d'opinions sobre aquesta operació, s'ha acodat, aquesta vegada per unanimitat, crear una comissió d'estudi formada únicament pels consellers independents.

Una part del consell d'administració continua sense veure clara la fusió per un possible conflicte d'interessos. El president d'Indra, Ángel Escribano, és el titular del 50% de EM&E, i el seu germà Javier Escribano, titular de l'altre 50%, representa aquesta última companyia en el consell d'administració d'Indra. Cal tenir en compte que EM&E és el segon accionista més gran d'Indra amb un 14,3%, només per darrere del govern espanyol, que a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en controla un 28%. Cap dels dos germans Escribano no va participar en el consell d'administració d'Indra d'aquest dijous.

A l'inici de la reunió, Ángeles Santamaría, consellera independent, ha anunciat la seva dimissió al·legant motius personals. Recentment, va ser nomenada consellera del grup assegurador Mapfre. Anteriorment, havia exposat els seus dubtes sobre la fusió per un possible conflicte d'interessos.

El conseller delegat d'Indra, José Vicente de los Mozos, ha proposat l'elaboració d'un protocol per protegir l'operació d'un possible conflicte d'interessos, però no ha convençut a alguns dels presents.

Per desbloquejar aquesta situació, han acordat, per unanimitat, crear una comissió d'estudi integrada pels consellers independents. Per tant, queden exclosos aquells que, com Ángel Escribano, tenen càrrecs executius.

Després de la renúncia d'Ángeles Santamaría, en queden sis d'independents en el consell d'Indra: Belén Amatriain, Paloma Armero, Virginia Arce, Eva Fernández Góngora, Oriol Pinya i Bernardo Villazán.

Des del passat 19 de gener, Ángel Escribano presideix Indra i el seu germà Javier n'és conseller. Ambdós es reparteixen la titularitat d'Escribano  Mechanical & Engineering. Indra va contractar els serveis de KPMG per realitzar una due diligence encaminada a explorar la possibilitat de la fusió. En principi, l'operació es realitzaria mitjançant una permuta d'accions, fet que suposa que no hi hauria una compra directa de EM&E per part d'Indra.

La potencial fusió amb EM&E suposaria per a Indra incorporar al seu perímetre una empresa d'armament, un negoci en el qual la companyia ja ha manifestat el seu interès. En aquest sentit, EM&E desenvolupa, entre altres productes, torretes per a tancs i vehicles blindats, un mercat aquest últim en què la companyia també participa juntament amb Indra, Sapa Placencia i Santa Bárbara Sistemas (propietat de General Dynamics) a través del consorci Tess Defence, adjudicatari de la fabricació per a l'Exèrcit espanyol dels 8x8 Dragón i del Vehicle de Suport Cadenes (VAC, per les seves sigles en castellà), dos contractes valorats cada un d'ells al voltant dels 2.000 milions d'euros.