La tecnològica Indra ha tancat el primer trimestre de l'any amb una facturació de 1.118 milions d'euros, un 21,9% més que en el primer trimestre de l'any passat, i ha guanyat 61 milions d'euros de benefici net, un 40,1 % més. La companyia està centrada en el "desplegament efectiu" del seu nou pla estratègic.

El seu deute net es va incrementar fins als 89 milions, un 233,7 % més, mentre que el seu benefici per acció (BPA) va pujar un 42 % en el primer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La seva línia de negoci més productiva és Minsait, consultora tecnològica i de transformació digital, que ha facturat 731 milions d'euros amb marges operatius del 7,2%, un 12% més que en el primer trimestre de l'any passat. Dins de Minsait, el sector digital i de solucions va facturar la meitat d'aquests 731 milions i l'outsourcing i altres serveis va atreure l'altra meitat d'ingressos.

Indra ha augmentat considerablement els seus ingressos en defensa, amb 191 milions d'euros, un 55,9%, i en control de trànsit aeri, amb 116 milions, un 62% més que en els tres primers mesos de 2023. També va facturar un 18,7% més al seu sector de mobilitat, que va aconseguir uns ingressos de 79 milions d'euros.

Amb el seu pla estratègic, que ha titulat 'Leading the future', Indra vol convertir-se en "la multinacional espanyola de referència en defensa i aeronàutica i en tecnologies avançades del sector digital", segons resa el pla estratègic presentat el mes de març passat. Si aquest any espera tancar-lo amb una facturació de 4.300 milions, la mateixa xifra que l'any passat, el 2026 pretén assolir els 6.000 milions i el 2030 els 10.000.

Per a això, destaquen la seva aposta per la producció industrial i pel desenvolupament de softwares, així com l'Indra Technology Hub, i l'empresa buscarà també noves adquisicions, col·laboracions i aliances, tal com va explicar el març d'aquest any. De cara a 2030, espera augmentar entre un 11 i un 12% la seva aportació al pressuposat de defensa espanyol fins a assolir el 2% del PIB, així com sumar un 8% més d'ingressos a la seva aportació a la defensa de l'OTAN i entre un 4 o un 5% més la seva aportació a defensa global.

En tecnologia, espera augmentar entre un 6 i un 7% les seves despeses tecnològiques, entre un 4 i un 6% la seva aportació als serveis de mercat d'IT Global i entre un 15 i un 20% la seva facturació en Global Digital tech market.