Inditex ha firmat amb els sindicats CCOO i UGT el primer Pla d'Igualtat del grup a Espanya, format per 20 empreses amb centres de treball a tot el territori i amb una plantilla que s'acosta a les 30.000 persones. El pacte arriba després que l'empresa fundada per Amancio Ortega assolís un acord en matèria salarial el passat mes de febrer, pel qual tot el personal de botiga comptarà amb un salari mínim de 18.000 euros anuals.

Els plans d'igualtat són una de les assignatures pendents entre les empreses, ja que el 76% d'elles continua sense tenir-ne un, incomplint així la llei. De fet, durant l'any passat el Govern espanyol només va sancionar a menys d'un 5% de les empreses que no explicaven amb pla d'igualtat.

"Després de la firma de l'últim acord en matèria salarial i beneficis socials el mes de febrer, avui firmem un acord històric en matèria d'igualtat amb el primer Pla d'Igualtat per a totes les treballadores i treballadors del Grup Inditex en serveis centrals i botigues", ha assenyalat en un comunicat CC.OO.

En aquest sentit, des de l'organització expliquen que es tracta d'un pla que forma part dels avenços fonamentals en les condicions laborals d'un grup empresarial i un sector amb una alta taxa de dones treballadores en plantilla (81%). El pla compta amb més de cent mesures i una vigència de quatre anys.

"La negociació col·lectiva i la implementació de Plans d'Igualtat són claus per reduir la bretxa de gènere, així com la parcialitat i la precarietat laboral. Aquest camí cap a l'homologació de condicions laborals de la plantilla representa un nou paradigma impulsat per CC.OO. per desdibuixar diferències territorials o de marca d'un gran grup empresarial", ha assenyalat el sindicat, que ha subratllat que "els èxits i assoliments a Inditex són el fruit de l'esforç col·lectiu de tota la plantilla".

"Gràcies a la majoria sindical i al suport de les persones afiliades a CC.OO. a Inditex podem continuar avançant cap a una igualtat real i efectiva més gran en un sector i grup empresarial que ocupa milers de dones, i que pateix una parcialitat més gran, pitjors condicions salarials i una dificultat per a la conciliació laboral i familiar," ha recalcat el sindicat.