La vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimecres que el Ministeri d'Hisenda ha donat "prioritat" al finançament per adquirir fins al 10% de Telefónica, havent-se realitzat una transferència a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) per a la compra del 3,044% del capital de l'operadora anunciada dilluns passat que hauria suposat un desemborsament de 700 milions d'euros. A un preu similar, l'adquisició del 10% de l'empresa espanyola suposaria un desemborsament a l'Estat d'uns 2.335 milions d'euros. L'operació s'ha desencadenat després de l'anunci de la saudita STC de l'adquisició d'un 9,9% del capital de Telefónica.

"Hem fet la transferència a la SEPI i així ho continuarem fent fins i tot amb els pressupostos prorrogats", ha confirmat Montero en declaracions a RNE. La vicepresidenta primera ha recordat que la SEPI té autorització del Consell de Ministres per arribar fins al 10% de Telefónica i ha subratllat que s'aniran comunicant els percentatges de participació, tal com es va fer dilluns amb la compra del 3%. Una operació que compta amb l'aval d'un dels principals accionistes de la companyia.

Empresa estratègica

"Telefónica és una empresa estratègica del nostre país, és una empresa cotitzada i, per tant, no s'ha de provocar cap classe de turbulència d'informació que realment pugui plantejar algun tipus de variació en la cotització", ha assenyalat Montero. La ministra ha destacat que el fet que els títols de l'operadora espanyola pugessin ahir en Borsa per sobre dels 4 euros constata que els inversors "han vist amb molt bons ulls" l'entrada de la SEPI a Telefónica. "Després d'haver aclarit per part del Govern que seguirem fins a completar el 10%, hi va haver un repunt en la cotització de l'acció. Per tant, anem en la direcció correcta", ha afegit Montero.

La vicepresidenta primera ha insistit que Telefónica "és una empresa molt important" per a Espanya i ha ressaltat que l'objectiu del Govern és el de "reforçar les seves capacitats estratègiques perquè pugui estar a l'altura dels seus competidors alemanys i francesos", països en els quals "fa temps que els seus governs participen a través de diferents instruments dins de l'accionariat d'empreses hegemòniques".