El benefici net del grup del luxe Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), l'empresa amb més capitalització borsària a Europa, va augmentar un 30% en el primer semestre de 2023 respecte al mateix període de 2022. Per la seva part, les vendes del grup francès van pujar un 15% fins al juny, assolint els 42.240 milions d'euros.

El conseller delegat i president del grup, Bernard Arnault, considerat l'home més ric del planeta, va destacar "l'excel·lent rendiment" de la seva empresa en un any més d'"incerteses econòmiques i geopolítiques". Els beneficis es van situar en els 8.481 milions d'euros en un context de "forta progressió als mercats d'Àsia i Europa".

El resultat operacional corrent va pujar el 13%, fins als 11.574 milions; el deute financer es va agreujar el 12%, fins als 12.465 milions; i els capitals propis van progressar, el 13%, fins als 59.449 milions. La secció de moda i d'objectes de cuir van liderar l'augment en les vendes, representant a prop de la meitat del total, amb marques com Louis Vuitton, Christian Dior, Celine, Loro Piana, Loewe.

LVMH, que acaba de convertir-se en un dels patrocinadors principals dels Jocs Olímpics de París 2024, és l'empresa amb més valor en Borsa als mercats europeus, estimada en 471.000 milions d'euros, i figura en la tretzena firma amb més capitalització del món.