Els forns professionals de MyChef, que va inspirar el cuiner Joan Roca, facturen 14 milions
L'empresa d'aparells per a la cuina professional, de Torrefarrera, fabrica el forn més ràpid del món
- Maria Teresa Coca
- La Seu d'Urgell (Lleida). Divendres, 13 de juny de 2025. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts

El fabricant d'aparells i mobiliari per a les cuines professionals Distform, de Torrefarrera (Lleida), va reordenar els seus negocis ara fa dos anys separant l'activitat de la marca MyChef de la de Distform, l'empresa que va ser l'origen de la marca. Ara MyChef s'ha convertit en la branca més tecnològica i innovadora del grup que dirigeix Josep Ramon Subirà, fins al punt que en un breu període de temps disposarà d'una planta de fabricació pròpia.
Les previsions de creixement de MyChef apunten a una facturació de 14 milions per aquest 2025, amb un creixement constant des que es va crear la marca el 2011. El conseller delegat, Josep Ramon Subirà, explica que es van embrancar en el negoci de fabricació de forns per buscar un valor afegit a Distform, que és un fabricant d'equipaments industrialitzats per a les cuines professionals del canal Horeca, "el model Ikea de l'hostaleria", ha explicat aquest dijous en una intervenció a la Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra a la Seu d'Urgell (Lleida).
D'aleshores ençà, dediquen el 9% de la facturació a R+D per al desenvolupament de tecnologia i patents pròpies, cosa que permet oferir forns moderns, eficients i funcionals, dissenyats per fer la vida més fàcil a les cuines. També tenir més de 10 patents mundials. La primera que van aconseguir va ser gràcies a la col·laboració del Celler de Can Roca i del seu xef Joan Roca. Amb ell van idear forn amb tecnologia TekTherm, revolucionant la cuina a baixa temperatura sense bany maria.
Després n'han seguit molt més, fins a l'últim llançament, d'aquest mateix any 2025: Quick Wave, el forn de cocció accelerada més productiu del món, aconseguint una capacitat de cocció quatre vegades superior a qualsevol altre del mercat. "És el forn més ràpid del món", ha argumentat Subirà, propietari i fundador de Distform i MyChef.
MyChef està produint uns 2.100 dels seus forns a l'any, però en el seu pla de futur a tres anys espera assolir els 4.100 i arribar a un volum de transaccions que permeti assolir els 20 milions d'euros en vendes. Els seus aparells es troben no només al Celler de Can Roca, altres xefs com els Hermanos Torres, Albert Adrià, Martín Berasategui o Marc Ribas també els han instal·lat a les seves cuines.
Els orígens del grup es remunten a 1991 quan Subirà va iniciar un taller per a la producció de cuines professionals fetes a mida -on la primera matèria era l'acer inoxidable- i que per la qualitat dels seus acabats es va començar a fer un nom. Però "era una feina molt artesanal i veiem que teníem un futur limitat", per la qual cosa, l'any 2000 es va prendre la iniciativa de canviar el model de negoci i instaurar l'estandardització, cosa que va donar lloc a la primera gran fita de l'empresa: l'automatització va representar la transformació d'un taller a una fàbrica amb línies de producció i va iniciar les primeres exportacions. Actualment, la facturació de Distform està al voltant dels 12 milions d'euros.
Distform i Mychef són empreses internacionalitzades, amb presència a més de 50 països. A través de les dues marques, el grup és reconegut per oferir als professionals de la restauració, hostaleria i alimentació, no només productes innovadors i de la més alta qualitat, sinó un servei ràpid i flexible orientat a les necessitats dels seus clients.
El conseller delegat de MyChef i Distform ha participat en la Trobada Empresarial del Pirineu per exposar la seva recepta empresarial als 900 empresaris i directius assistents. A ells els ha expressat que s'ha de saber aprendre dels errors, perquè en un principi, MyChef es va crear com una marca de Distform, però l'èxit de la marca i la inversió que requeria en R+D "va canibalitzar els recursos de Distform" i es va haver de fer un replantejament global. Ara Distform és una empresa competitiva per la qualitat i el servei que dona; mentre que MyChef és una empresa tecnològica amb valor afegit.