Els accionistes crítics amb la decisió de Ferrovial de traslladar-se als Països Baixos seguiran en la companyia. L'empresa d'infraestructures que presideix Rafael del Pino tira endavant el seu calendari, després que no hi hagi constància que algun dels accionistes que va votar en la junta en contra del trasllat hagi decidit sortir del grup. Leopoldo del Pino, el germà del president de la companyia i accionista significatiu, va votar en contra de la marxa de Ferrovial en la junta d'accionistes, però no ha exercit el seu dret de separació.

Després de l'acabament del termini dijous a la nit, el període d'un mes que la companyia va fixar perquè aquests accionistes poguessin exercir el seu dret de separació i vendre les seves accions, Ferrovial afirma que no li consta que cap l'hagi exercit. No obstant això, encara s'haurà d'esperar a dimecres vinent per donar per tancat formalment el procés, ja que el procediment estableix un termini de quatre dies perquè els custodis acabin de corroborar la informació.

Tanmateix, la companyia no espera que hi hagi canvis sobre això. A més, tampoc no té constància que algun creditor hagi exercit el seu dret d'oposició en l'esmentat termini, una vegada que el trasllat de la seu social de Ferrovial als Països Baixos fos recolzat pel 93,3% dels vots en la junta que el grup va celebrar el passat 13 d'abril.

L'operació, sense rendibilitat per a l'acció

Per poder tirar endavant aquest trasllat, que va tenir un suport majoritari dels accionistes, malgrat les pressions del Govern espanyol en contra del mateix, Ferrovial va determinar que els drets de separació que volguessin exercitar els accionistes crítics a aquest trasllat no havien de superar els 500 milions d'euros.

Com s'esperava, Leopoldo del Pino, germà del president de Ferrovial i quart accionista del grup amb un 4,15%, va votar en la junta en contra d'aquest trasllat social, però no es contemplava la possibilitat que exercís el seu dret de separació, que, en cas d'haver-ho fet per tota la seva participació, s'acostaria als 800 milions d'euros.

El trasllat de la seu des d'Espanya als Països Baixos va comptar amb el suport del 93,3% dels vots de la junta i, tret de la negativa de Leopoldo del Pino, sol un 0,29% dels vots van rebutjar aquest canvi de domicili social. Des que es va anunciar aquest canvi a finals de febrer, les accions de Ferrovial han cotitzat a la borsa per sobre del preu a què es va comprometre el grup a comprar-les i de fet s'apropen al màxim històric que van assolir el 2020 a 30,5 euros per acció.

Passades les 14:00 hores d'aquest divendres, els títols de Ferrovial s'intercanviaven a més de 29,5 euros (0,17% més) i des de començament d'any els títols del grup presidit per Rafael del Pino s'han revalorat gairebé un 21%. Una vegada passat aquest tràmit, la companyia continua treballant per cotitzar a la borsa d'Amsterdam, com passo previ a fer-ho al mercat nord-americà, el seu gran objectiu final, i que espera aconseguir en el segon semestre de l'any.