La família Benetton torna a convertir-se en el principal accionista de Cellnex en assolir gairebé un 10% del capital de la companyia catalana. A través del seu hòlding industrial, Edizione, ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous que la seva participació en l'empresa d'infraestructures de telecomunicacions se situa per sobre de la que ostenta el fons d'inversió controlat per multimilionari britànic Chris Hohn.

D'aquesta manera, Edizione ha incrementat la seva participació en Cellnex fins al 9,903% del capital social de l'empresa, davant el 8,205% que figurava en la seva anterior comunicació realitzada a finals de febrer. Amb aquest moviment, el paquet accionarial dels Benetton engloba un total de 69,96 milions d'accions de la companyia, amb un preu de mercat acostant-se als 2.500 milions d'euros, amb el preu actual de cotització. L'operació es produeix després que Cellnex conclogués un procés de relleu en l'àmbit directiu, amb la sortida de Tobías Martínez de la companyia després de vuit anys com a conseller delegat.

A començaments de mes, l'empresa va celebrar la seva junta d'accionistes per aprovar el nomenament de Marco Patuano com nou CEO, en la qual serà la nova etapa de la companyia centrada en el creixement orgànic, la reducció de deute i l'obtenció del grau d'inversió de Standard & Poor's. Prèviament, l'inversor Chris Hohn havia augmentat la seva aposta dins de Cellnex per demanar la sortida dels consellers que considerava estaven frenant el relleu en la direcció de l'empresa.

Ara és el hòlding dels Benetton el que torna a situar-se com el primer accionista de la multinacional. D'aquesta manera, Edizione destaca en la seva comunicació que aquesta notificació és "voluntària i es realitza a efectes informatius, per tal d'oferir al mercat la imatge més actualitzada i completa de la participació indirecta d'Edizione en el capital social de Cellnex".

Així mateix, destaca que, a efectes de la present notificació, "s'han produït múltiples operacions d'adquisició d'accions addicionals en el capital social de Cellnex, les últimes de les quals s'ha executat el 19 de juny de 2023." L'operació ratifica la confiança dels Benetton en la companyia i en la nova etapa que liderarà Marco Patuano, després d'un llarg període marcat per les adquisicions i l'expansió internacional.

El nou augment de la participació d'Edizione, avança així The Children Investment (TCI), l'hegde fund de Chris Hohn, que en el moment actual posseeix un 9,3% entre participacions directes i indirectes. Entre els principals accionistes també destaca el fons sobirà de Singapur, GIC, que compta amb un 7%. Per darrere se situa la gestora d'actius nord-americana BlackRock (5,2%), CK Hutchison (4,8%), Criteria Caixa (4,7%) i el fons sobirà de Noruega, Norges Bank (3%).