"Les sol·licituds al Codi de Bones Pràctiques continuen augmentant". Sabadell ha rebut unes 700 peticions de clients que volen acollir-se als ajuts aprovats de manera conjunta entre el Govern espanyol i la banca, i unes altres 300 de pròpies, és a dir, de clients no compleixen els requisits però necessiten ajuda. "L'últim que ens interessa és que els clients perdin els seus habitatges", comentava el conseller delegat de Sabadell, César González-Bueno en la presentació de resultats del primer trimestre, període en què el banc ha reduït lleugerament el benefici un 4% respecte a l'any passat, fins als 157 milions, per l'impost a la banca a Espanya.

Les sol·licituds s'apropen a 1.000 per la qual cosa són "més feble del que pronostiquem", afegia el CEO de Sabadell, que només espera que augmentin "si hi ha un deteriorament de l'economia o més aturada". També aquesta setmana, el conseller delegat de Santander, Héctor Grisi, avançava que havien rebut unes 1.400 sol·licituds en els primers mesos de l'any, ja que els ajuts es van activar al gener.

Quant a la caiguda del resultat, el director financer, Leopoldo Alvear, explicava que és més baix que l'any passat a causa dels 157 milions de l'impost a la banca. "Sense ell, l'avenç any contra any hauria estat un 60%". Preguntat per les turbulències en el sector bancari dels últims mesos a propòsit de la caiguda de diversos bancs dels Estats Units i un a Suïssa, els directius asseguraven que a Sabadell "les turbulències no s'han notat en res".

González-Bueno revelava que "sí que hi ha hagut preguntes de grans corporacions o clients de banca privada", però en termes d'actuació o moviment de passiu, "no han registrat res malgrat les crisis de bancs americans". També ha reconegut que per la seva part "no hi ha guerra de passiu" i malgrat la pujada de tipus no estan remunerant pels estalvis. "Hi haurà una adaptació progressiva", indicava.

El CEO també ha descartat que estiguin estudiant de nou una fusió amb BBVA, "estem satisfets com estem i ja no hi ha més operacions que estudiar. Amb els nivells de capital que té Sabadell ara, "no ens plantejarem res". En aquest sentit, recordava que ja han superat la crisi de 2008, de 2012, el potencial risc del covid, la guerra i la ràpida pujada de tipus, sense necessitat de fusió.

Així mateix, el número dos de Sabadell ha tancat la porta a reduir costos per millorar l'eficiència realitzant un nou ERO i reduint plantilla. "Continuarem amb el focus posat en millorar la rendibilitat, però no durem a terme una mesura puntual com la dels dos últims ERO", acabava.