L'empresa catalana Applus+ ha adquirit tot el capital social de Riportico Engenharia, empresa d'inspecció i enginyeria en el sector d'infraestructures i obres públiques de Portugal, la qual cosa suposarà noves oportunitats d'expansió en projectes d'infraestructures, aigua i medi ambient al país, informa l'agència EFE.

Segons ha informat aquest dijous l'empresa en un comunicat, Riportico es va fundar el 2004, té seu a Cabanas de Viriato i actualment compta amb 150 treballadors i 8 milions d'euros en ingressos.

Els principals serveis de Riportico són gestió i supervisió de projectes d'infraestructures, coordinació de seguretat i salut i control de qualitat, està ben situada en el sector públic portuguès i ha gestionat projectes com a xarxes vials i ferroviàries, estacions de metro i edificis.

No és la primera vegada que Applus s'ha aliat amb Riportico, segons el vicepresident executiu de la Divisió d'Energia i Indústria d'Applus, Javier López Serrano, que ha destacat que "Riportico encaixa molt bé amb el pla estratègic per continuar creixent en aquesta indústria". 

Són dies d'operacions intenses a l'empresa catalana, que la setmana passada va vendre el 100 % del seu negoci d'inspecció de vehicles a EUA a l'empresa Opus Inspection."Aquesta transacció s'alinea amb l'estratègia de rotació d'actius anunciada en el Pla Estratègic d'Applus+ per centrar-se a millorar la qualitat i el mix de serveis", va defensar.

Applus+ Technologies, que és com es diu aquesta companyia fins ara propietat d'Applus+, compta amb més de 260 empleats que gestionen les inspeccions de vehicles en uns 2.500 centres d'EUA. Els moviments formen part del pla estratègic de l'empresa de cara als propers anys, liderats pel seu nou CEO, Joan Amigó, nomenat el mes de juny de l'any passat. 

L'empresa va obtenir un creixement del 15% del seu benefici brut abans d'impostos (ebitda) durant els primers nou mesos de l'any passat, segons el seu darrer balanç presentat, arribant als 239,6 milions. La seva facturació va arribar als 1.518 milions. L'any 2021 Applus va apostar per Amèrica Llatina obrint seus a tres països de la regió. 

Applus va néixer l'any 1996 com una filial dedicada a l'automòbil d'Agbar i va assolir independència l'any 1999 a través d'un contracte públic per liderar l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil. La marca Applus+ va ser llançada a nivell global l'any 2003. Es tracta d'una empresa especialitzada en inspecció, assajos i certificació d'automòbils, que té 25.000 treballadors i està present a més de 70 països.