El president de BBVA, Carlos Torres, va rebre la resposta del consell d'administració de Sabadell (que va rebutjar negociar una fusió) a Mèxic, on el banc fa durant dos dies (dilluns 6 i dimarts 7 de maig) la seva reunió nacional de consellers regionals en un hotel de Ciutat de Mèxic. Es tracta d'un esdeveniment organitzat cada any per BBVA i al qual acudeixen els principals representants del banc, així com consellers de tots els estats del país, a més d'uns 400 empresaris.

La reunió de BBVA celebrada aquest dilluns va arrencar a entorn de les 16:30 hores mexicanes, passades les 12 de la nit a Espanya, unes cinc hores després que Sabadell comuniqués al mercat la seva decisió; Carlos Torres, president del grup, i d'Eduardo Osuna, vicepresident i director general de BBVA Mèxic assisteixen ambdós dies a aquest encontre al país asteca, de manera que sembla poc probable que el consell d'administració de BBVA es reuneixi aquest dimarts per estudiar la resposta de Sabadell i plantejar una nova oferta. Tot i que el mercat l'espera i podria estar preparada.

Sabadell, a més, ha volgut tancar la porta a estudiar qualsevol altra oferta de BBVA i ha defensat en diferents comunicats (un al mercat i un altre a la seva plantilla) la seva intenció de seguir en solitari i complir els seus plans de creixement. Però el mercat no descarta que el banc d'origen basc (que ha lamentat la resposta del català) pugui tornar a intentar comprar Sabadell millorant l'oferta presentada dimarts passat o mitjançant una opa hostil.

A Mèxic, Torres no ha fet al·lusió (almenys públicament) a aquesta operació i s'ha centrat a reafirmar el compromís que té BBVA a Mèxic, el seu primer mercat per mida i beneficis, molt per davant d'Espanya. Dels 2.200 milions d'euros que el grup ha guanyat entre gener i març, Mèxic li va aportar 1.144 milions (el 56% del benefici total), seguit per Espanya, on va guanyar 725 milions (un 28% del total) i Turquia, on el seu benefici va assolir els 144 milions, un 6% del total.

En aquest context, Torres explicava que l'any passat el grup BBVA va assolir gairebé els 20.000 milions de pesos d'inversió en Mèxic (uns 1.100 milions d'euros al canvi actual), destinats principalment a tecnologia, infraestructura física i seus.

"Des de 2019, i tenint en compte les inversions previstes per a aquest any, haurem invertit 81.400 milions de pesos (uns 4.500 milions d'euros) molt per sobre de l'objectiu que ens fixem inicialment en el nostre pla d'inversió 2019-2024. I tot per donar el millor servei als nostres més de 30 milions de clients a Mèxic i també per contribuir a la societat mexicana en general", va avançar.

Sobre les perspectives econòmiques per a Mèxic, el president de BBVA va assenyalar que es preveu un creixement entorn del 2,5% per a aquest any, que es veurà impulsat pel consum intern i l'augment de la inversió. A més, la reconfiguració global de les cadenes de subministrament situen a Mèxic com el 'hub' ideal per a la manufactura i els serveis derivats del 'nearshoring', amb importants inversions internacionals, va afegir.