L'edició 2024 d'Integrated Systems Europe (ISE), que se celebrarà entre dimarts i divendres de la setmana vinent, oferirà espectacles audiovisuals oberts a la ciutadania en diferents punts de Barcelona. El congrés, que tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, busca apropar-se a la població barcelonina amb espectacles fora del complex per mostrar "el potencial de la tecnologia audiovisual".

De fet, aquest dissabte i diumenge es realitzarà el mapping Structures of Being de l'artista digital Sofía Crespo sobre la façana de la Casa Batlló. D'altra banda, el dimecres 31 de gener a les 19:00 hores, l'artista digital Jeroen van der Most durà a terme una actuació que serà retransmesa en directe a la pantalla led de 193 metres quadrats instal·lada a l'entrada de Fira de Barcelona. En aquest sentit, el congrés audiovisual més gran del món també patrocinarà el festival d'arts lluminoses Llum BCN, que se celebrarà divendres 2 de febrer al barri del Poblenou i que comptarà amb artistes de renom internacional, juntament amb projectes de les escoles d'arquitectura i disseny de la ciutat.

ISE amb assistència rècord

El saló audiovisual celebrarà entre el 30 de gener i el 2 de febrer els seus 20 anys d'història, amb una edició que està previst que registri "rècord" d'assistència i superi els 58.107 professionals de l'any passat. A menys d'una setmana de l'inici del congrés ja hi ha uns 70.000 d'inscrits, una xifra un 25% superior a la de l'edició de 2019 d'Amsterdam (Països Baixos), que va ser la més gran fins al moment amb 77.000 visitants.

El director general d'ISE, Mike Blackman, en la roda de premsa celebrada aquesta setmana per presentar les novetats, va detallar que, encara que no tots els inscrits acaben assistint al congrés, l'objectiu és superar els 70.000 visitants. La Xina, Espanya, Alemanya, França i Itàlia són els països que, per ordre, ja han confirmat més assistents al congrés i la presència llatinoamericana suposa el 10% del total del congrés. L'edició d'aquest any també inclou l'European Latin American AV Summit, que vol reforçar la cooperació entre ambdós continents i preveu reunir representants governamentals i empresarials.

30% més de superfície

Aquesta edició ocuparà un 30% més de superfície expositiva que l'edició de 2023, vuit pavellons del recinte firal i 82.000 metres quadrats de superfície. Comptarà amb 1.300 expositors que es repartiran en diferents espais temàtics: comunicacions unificades, tecnologia per a la formació, residencial, smart building, multi-technology, àudio, senyalística digital, i producció i distribució de continguts. A més, estrenarà una nova pantalla led de 193 metres quadrats a l'accés sud del recinte, que es quedarà de manera permanent i serà la pantalla led fixa més gran a Espanya i la més gran en un centre de convencions a Europa.

Barcelona "a llarg termini"

L'esdeveniment va néixer el 2004 a Ginebra i va aterrar a Barcelona el 2021, quan encara hi havia restriccions per la pandèmia, per la qual cosa aquesta serà la quarta edició del congrés a la ciutat catalana i, segons Blackman, no l'última. Per al director general, Barcelona té els elements perquè sigui la seva seu "a llarg termini". L'edició de 2023 del saló audiovisual va generar un impacte econòmic de 385 milions d'euros, sent l'impacte directe del congrés de 243 milions, mentre que l'indirecte va ser de 142 milions addicionals.