El preu de l'habitatge segueix a l'alça a Barcelona, amb el lloguer congelat per la regulació de preus, però la compravenda un 10,8% més cara que l'any passat. El preu mitjà del metre quadrat a Barcelona és de 4.597 euros, la qual cosa ens porta a un preu mitjà de 459.700 euros per un pis de 100 metres quadrats. Absolutament tots els districtes de la ciutat s'han encarit, però el 14,1% de Sant Martí, el 13,7% de Les Corts i el 12,8% de Sant Andreu lideren les revaloritzacions de pisos, per sobre de la mitjana de la capital catalana. Tanmateix, els experts de Vivendex apunten a tres barris molt concrets amb potencial d'encarir-se el pròxim 2025. Són Sant Andreu, la Sagrera i Sant Antoni i t'expliquem per què.

Per a Francesc Quintana, CEO i fundador de Vivendex, alguns barris amb menys visibilitat "ofereixen grans oportunitats d'inversió" i aquests tres casos hi responen. Mentre l'habitatge continua sent un problema de necessitat per a gran part de la població, els inversors veuen un lucratiu negoci.

El cas de la Sagrera és un dels que té més clar el motiu de la seva futura revalorització i no és cap altre que l'obertura de la nova estació de l'AVE. "Amb la futura estació i la reurbanització del seu entorn, La Sagrera promet convertir-se en un hub clau de connexions tant en l'àmbit local com internacional. Les inversions en infraestructures estan atraient empreses i compradors residencials, els qui veuen un enorme potencial en el creixement de la zona," apunta Quintana, que assenyala a més que l'efecte Sagrera dispararà també els preus en barris limítrofs com Navas i El Congrés i Els Indians.

A prop de La Sagrera trobem Sant Andreu. on el preu mitjà a final d'octubre va ser de 3.990 euros per metre quadrat, una pujada del 14,4% respecte a l'any anterior. Restaurants, cafeteries de moda, el pol cultural de Fabra i Coats o la renovació del mercat són alguns dels seus valors a l'alça. "La proximitat a La Sagrera i la seva connexió amb el centre de la ciutat, juntament amb preus encara accessibles en comparació amb altres àrees, que fan de Sant Andreu una opció atractiva tant per a famílies com per a joves professionals", comenta Quintana.

Finalment, Sant Antoni, des de fa ja anys una de les zones més gentrificades de Barcelona i on s'ha encarit més el cost de vida, continua sent un valor a l'alça per als inversors, la qual cosa pot ser una molt mala notícia per als veïns que allà viuen de lloguer. És un barri que té un preu de compravenda molt superior a la mitjana de la ciutat, de 4.864 euros el metre quadrat, però que encara ha pujat un 14,4% aquest any per arribar a aquesta mitjana. Estem parlant de pràcticament mig milió d'euros per un pis de 100 metres quadrats de mitjana.

"Aquest barri ha viscut una autèntica revolució en l'última dècada, amb la renovació del seu mercat i l'obertura de nous restaurants i cafeteries de moda". Per a Quintana, encara que els preus han pujat, "continua sent una zona cèntrica en auge, especialment per a aquells que busquen invertir en propietats de lloguer. La seva proximitat al centre i el seu ambient modern el converteixen en una opció segura per a inversors", aporta el CEO de Vivendex.

A més d'aquests tres barris, el Besòs i el Maresme, a prop del Fòrum, Diagonal Mar, la platja i amb un gran parc d'habitatges de luxe de nova construcció, segueixen també a l'alça. Recomana l'expert abans de comprar "investigar sobre el mercat immobiliari, conèixer els detalls sobre la planificació urbanística, comptar amb assessorament fiscal i legal i considerar els riscos associats al retorn previst".