Si bé fa uns anys Samsung era l’estrella del Mobile World Congress pels seus nous dispositius electrònics, els mòbils plegables i d'última generació, ara ho és per altres productes. I és que en el marc de l’esdeveniment de telefonia mòbil, que se celebra a Fira de Barcelona fins aquest dijous, 29 de febrer, el gegant asiàtic ha presentat un anell intel·ligent ple de sensors capaç de recopilar informació similar a la que obtenen rellotges com l’Apple Watch o el Galaxy Watch.

Batejat amb el nom de Galaxy Ring, l’article, que té un aspecte convencional i podria passar totalment desapercebut, ha estat dissenyar per registrar funcions relacionades amb la salut en àmbits com l’activitat física, la son o el nivell d’estrès.

L'article va vinculat a l'smartphone

A més, els analistes esperen que aquest dispositiu, que serà compatible amb mòbils Android, permeti monitoritzar el ritme cardíac i l’oxigen en sang. A més, la multinacional tecnològica acaba de rebre l'autorització de l'agència del medicament (FDA) dels Estats Units de la funció d'apnea del son, que ajudarà els usuaris a identificar els primers signes d'alerta d'aquesta afecció crònica. 

L’anell està vinculat el telèfon mòbil a través de Bluetooth i tota la informació recopilada es pot consultar a través d’una aplicació. Alguns entenen aquest nou article com un substitut als rellotges intel·ligents, mentre que altres ho veuen com un complement.

Anillo inteligente de Samsung | Miquel Muñoz
Anell intel·ligent de Samsung | Miquel Muñoz

Fet de titani i amb un pes de tres grams

Tot i que Samsung encara no ha confirmat la data, el mercat preveu que l'empresa presenti oficialment l'anell a l'estiu, segurament al juliol, en el mateix esdeveniment del llançament de la nova generació de mòbils plegables. 

L'anell està fabricant de titani i disposa d'una gamma de diferents colors, entre els quals es troben la plata, el daurat i el gris fosc. El Samsung Ring, que pesa tres grams, es comercialitzarà en diferents mides. A l’estar fet de titani, el seu pes és irrisori, fet que el diferencia del seu principal rival al mercat, l’Oura Ring, que pesa entre quatre i sis grams, en funció del model. Segons ha informat la companyia, l’anell es podrà fer servei en qualsevol dit i tindrà nou talles diferents, tot i que és preferible col·locar-lo al dit índex.

Bateria i preu de l'anell

La firma no ha ofert encara el preu de l'anell, però el seu principal competidor ofereix el dispositiu a partir dels 329 euros

Respecte a la bateria, variarà en funció de la mida seleccionada. De fet, oscil·larà entre els 14,5 i els 21,5 mAh, si bé és cert que encara no hi ha dades precises sobre l’autonomia ni el sistema de càrrega que utilitzarà. A banda, la multinacional asiàtica ha anunciat una aliança amb Natural Cycles perquè l’anell serveixi també per monitorar el cicle menstrual.