IKEA defuig del consumisme de forma aparent i anuncia que no hi haurà un Black Friday, sinó un Green Friday. Així doncs, pel que fa a estratègia de màrqueting, canvia el color negre pel verd i vol promoure la sostenibilitat amb una campanya diferenciada. Malgrat tot, les ofertes existeixen durant tot l'any i, per tant, també promou el consum i les famoses gangues que classifica en tres subgrups. Però anem a pams. El Green Friday consisteix en la revenda de mobles que és oberta tot l'any, però ara, des del 17 de novembre fins al dia 30 d'aquest mes, els clients d'IKEA que facin la taxació dels seus mobles per vendre'ls tindran un 50% més del valor de taxació. 

📅 Dates del Black Friday 2023 en altres marques:

A favor del mercat de segona mà

"Aquest Green Friday cuida alguna cosa més que la teva butxaca", aquest és el lema de la campanya. IKEA se centra a recomprar els teus mobles d'IKEA per donar-los una segona vida. A més, si formes part del club IKEA Family i fas la teva taxació del 17 al 30 de novembre rebràs un 50% més del valor de taxació anteriorment citada. Tenir aquest accés és totalment gratuït i tan sols s'ha d'omplir un formulari per ser part del club. Durant aquesta campanya també es permetrà fer el circuit a la inversa, és a dir, comprar mobles de segona mà amb descompte. Una opció que ja està disponible si entreu a la seva botiga de segona mà, seleccioneu la vostra botiga més propera i ja podreu veure tot el catàleg. Són estratègies diferents a les que segueixen altres competidors com El Corte InglésAmazon o MediaMarkt, que aposta completament a favor del Black Friday, o Inditex que segueix una política més pròpia de dates.

La idea que persegueix la companyia és "el compromís per un consum responsable i sostenible. En lloc de seguir el corrent del consum desenfrenat, apostem per un Green Friday, fomentant la reutilització i la vida útil perllongada de productes. Descobreix les nostres ofertes especials i uneix-te a la nostra missió de construir un futur més verd i sostenible per a tothom. Fes una elecció conscient aquest Black Friday", asseguren. D'altra banda, també es vol fomentar la interacció digital amb ofertes que van més enllà d'aquest mercat de segona mà. A la portada de la web d'IKEA ofereixen la possibilitat d'omplir un formulari i poder guanyar un xec de compra de 500 euros o dos de 100 euros que sortegen per gaudir de les compres durant aquestes dates.

Altres ofertes a tenir en compte

Pel que fa als tres subgrups d'ofertes permanents, IKEA té molts productes disponibles a preus reduïts, però no només durant el Black Friday, sinó tot l'any. Tot i això, només hi ha un esdeveniment d'ofertes garantit per als fanàtics de la llar i la decoració: la seva oferta semestral de cuines. A mitjans o al final de la temporada d'estiu, podreu estalviar fins a un 20% en mobles de cuina, taulells i accessoris. D'altra banda, hi ha els IKEA Precios Family, disponibles fins al 31 de desembre. En aquest apartat trobem des de llums fins a taules o decoració per a la llar com unes espelmes. Destaca la Bombeta LED E14 470 lm 2700K, blanca per 3,50 euros les dues unitats, l'espelma perfumada en pot de ceràmica de 50 hores de durada amb olor de fruits del bosc i de color vermell model STÖRTSKÖN per 7 euros o bé tovallons grocs de paper fins a cinquanta unitats per 1,75 euros.

Si anem al segon subgrup hi ha les Súper Ofertas Semanales amb descomptes que poden oscil·lar un 40%. Et posem alguns exemples vigents d'ara mateix: caixa negra de cuina de 5 a 3 euros; un joc de tres ganivets model FÖRSLAG de 12 a 8 euros; un prestatge negre i niquelat de 80x30 centímetres model BERGSHULT de 29 a 20 euros, entre d'altres. I el tercer subgrup que val la pena fer una ullada és l'anomenat Artículos que dicen BYE. I d'aquests, que ja no tornara a la circulació, podem destacar un tamboret marró exterior de 45 a 29 euros; una manta de 130x170 centímetres de color gris model SANDBRODD de 10 a 5,50 euros; o bé una funda edredó i dues fundes coixí per a llit doble, blau/rosa clar, de  240x220 cm, 152 fils, model SOMMARVICKER, de 26 a 20 euros.