El Mobile World Congress 2024 supera els 100.000 assistents. Durant quatre dies, el congrés més gran de telefonia mòbil, que s'ha celebrat a Barcelona, ha rebut prop de 101.000 assistents procedents de 205 països. GSMA, empresa organitzadora del congrés, ha explicat que l'esdeveniment ha congregat més de 2.700 expositors, patrocinadors i socis del sector de la telefonia mòbil. En aquest sentit, han afegit que el MWC ha comptat amb 1.100 ponents, dels quals el 40% han estat dones.

John Hoffman, CEO de GSMA, ha declarat aquest dijous que "el MWC de Barcelona encarna l'energia i la vitalitat de l'ecosistema mòbil. Ens sentim orgullosos d'acollir aquest esdeveniment especial que, una vegada més, ha ofert quatre dies excepcionals de debat, lideratge intel·lectual, inspiració i tancament d'acords. El nostre agraïment a tots els que han assistit a l'edició d'aquest any i un d'especial a les festes de la ciutat amfitriona. Barcelona ha complert de nou".

10è aniversari del 4YFN

Així mateix, el 51% dels assistents eren de nivell directiu i superior, dels quals el 21% eren C-Suite i el 26% eren dones. Segons l'empresa organitzadora, l'esdeveniment ha comptat amb prop de 2.600 periodistes i analistes acreditats de tot el món i més de 400.000 espectadors han assistit a les conferències magistrals i sessions en directe en el MWC Barcelona, Mobile World Live i plataformes i mitjans associats. El Ministerial Programme de GSMA ha convocat més de 180 delegacions de 140 països, inclosos 2 caps d'Estat, més de 70 ministres, pràcticament 120 caps d'autoritats reguladores i més de 40 organitzacions intergovernamentals.

El MWC de Barcelona fa 10 anys que està certificat com a neutre en carboni i aquest any, l'ús de l'abonament de transport públic gratuït que es lliura a tots els assistents al MWC ha augmentat un 42% respecte a l'any passat.

El Talent Arena, el nou espai de MWCapital, ha tancat la seva primera edició amb un Open Gateway Hackathon de 48 hores i professionals de més de 400 empreses implicades. Respecte al 4YFN, el congrés paral·lel al MWC i enfocat a les empreses emergents i start-ups que aquest any ha celebrat el seu 10è aniversari, ha acollit 930 expositors, 450 ponents i més de 1.000 inversors amb fons col·lectius per valor de 50.000 milions d'euros.

La IA i el 5G, protagonistes del MWC 2024

Mats Granryd, director general de la GSMA, ha comentat després de la publicació de les dades que "la raó per la qual ens reunim a Barcelona tots els anys és per escoltar perspectives realment convincents del sector en el programa de conferències i experimentar la innovació, l'enginy i l'optimisme en el showfloor. L'objectiu d'aquest esdeveniment és oferir una visió del futur i demostrar com la IA, el 5G i les API estan obrint noves possibilitats, gràcies a iniciatives de col·laboració com GSMA Open Gateway".