La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, apunta a més pujades de tipus d'interès i assegura que "és el moment d'estrènyer-nos el cinturó". Així ho ha assegurat la mandatària en una entrevista amb TVE amb motiu de l'aniversari del BCE, on ha assenyalat que l'organisme actuarà amb valentia, prendrà decisions "delicades" si és necessari per aconseguir baixar la inflació a l'objectiu marcat.

Actualment, la taxa d'inflació a l'eurozona se situa en el 7%, mentre que la finalitat de la política monetària restrictiva que està duent a terme el BCE és situar els preus a mitjà termini en el 2%. Es tracta d'un nivell "innegociable" per a la presidenta de la institució, Christine Lagarde.

D'aquesta manera, la francesa ha advertit que com més a prop és el final del cicle de pujades, al qual encara no ha arribat l'entitat, es fa més difícil calibrar el moment, el ritme i el nivell adequats per assolir el consens més gran possible dins del Consell de Govern. "Així que crec que ens dirigim cap a decisions més delicades en el futur, però serem valents i prendrem les decisions necessàries perquè la inflació torni al 2%", ha destacat.

"Encara hem de tenir tipus d'interès sostingudament alts"

En aquest sentit, ha advertit que ara és un moment bastant crític, perquè la inflació està començant a baixar i es comença a veure l'eficàcia de les mesures. "Encara hem de tenir tipus d'interès alts, sostenir alts. És el moment "d'estrènyer-nos el cinturó", ha apuntat.

Així mateix, ha recordat que l'objectiu del BCE "és simple i directe: l'estabilitat de preus", subratllant la importància d'estar totalment decidits a aconseguir-la i prendre totes les mesures necessàries perquè la inflació torni al 2%. "I ho aconseguirem, sense cap dubte", ha postil·lat.

"Estaré satisfeta quan hàgim assolit el 2% d'inflació a mitjà termini, llavors sí que diré 'missió complerta'", ha afirmat la presidenta del BCE, que ha reiterat que la institució adoptarà les seves decisions en funció de les xifres i dels criteris fixats.