El conseller delegat d'Indra, José Vicente de los Mozos, ha valorat que la companyia entri a l'operador de satèl·lits de telecomunicacions Hispasat, un moviment que se situaria en línia amb la intenció de l'empresa de convertir-se en el campió nacional de la defensa i la tecnologia. "Hi ha moltes possibilitats obertes i Hispasat no és l'única", ha matisat el directiu, que també ha assenyalat que la companyia avaluarà l'encaix de totes les possibles operacions dins del nou pla estratègic de la firma. En aquest sentit, cal destacar que Hispasat és el principal accionista de l'operador de satèl·lits governamentals Hisdesat, del qual posseeix un 43%.

En concret, Hisdesat està participada en un 43% per Hispasat, en un 30% per la societat pública pertanyent al Ministeri de Defensa ISDEFE (Enginyeria de Sistemes per a la Defensa d'Espanya), en un 15% per Airbus Defence & Space, en un 7% per Indra i en un 5% per Sener.

Pla estratègic d'Indra

El nou pla estratègic d'Indra, presentat aquest dimecres, està enfocat a reforçar les capacitats de defensa i de tecnologia de la companyia per convertir-se en el 'campió nacional' en aquests sectors.

Per aconseguir aquests objectius, l'estratègia de la multinacional en matèria de fusions i adquisicions preveu destinar un 75% del pressuposat de M&A a operacions lligades als sectors de la defensa i aeroespacial. Així mateix, el focus de les operacions de fusió i adquisició serà a Espanya, Europa occidental, Orient Mitjà i Amèrica del Nord, si bé totes les futures transaccions estaran alineades amb el nou pla estratègic de la companyia.

10.000 milions de facturació el 2030

Segons el document que l'empresa ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb el seu nou pla estratègic, denominat Leading the future, Indra preveu facturar 6.000 milions d'euros el 2026 i assolir un volum de negoci de 10.000 milions d'euros el 2030. La companyia que opera als sectors de defensa i tecnologia augura aquests resultats per dins de dos i sis anys, una xifra aquesta última que suposa més de doble que els 4.343 milions d'euros que va ingressar el passat exercici.

En aquest context, la cotitzada estudia crear una nova estructura de les seves àrees d'activitat, composta actualment pels departaments de Defensa, Gestió del Trànsit Aeri (ATM), Mobilitat i Minsait (la filial tecnològica de l'empresa). Indra canviarà aquesta estructura i passarà a comptar amb les àrees de Defensa, Gestió del Trànsit Aeri, Espai, Minsait (en la qual s'inclourà Mobilitat) i "nous negocis industrials", els quals estan per definir.

En aquest sentit, Indra preveu enfocar-se al sector de defensa i espai, crear una nova societat dedicada a la indústria aeroespacial i donar entrada a socis, fins i tot majoritaris, a la seva divisió de Minsait. Així consta en el nou pla estratègic de la companyia (2024-2026), elaborat amb la vista posada el 2030, en el que s'espera una Indra més flexible en la seva estructura i on contempla destinar el 75% de la inversió en adquisicions als sectors de defensa i aeroespacial.