El president de vendes i serveis TIC de Huawei, Li Peng, ha confirmat aquest dilluns durant la presentació del Mobile World Congress (MWC) que el 5.5G de la companyia “entrarà en ús comercial aquest any”. Així mateix, el directiu ha valorat que, a mesura que aquesta tecnologia convergeixi amb la intel·ligència artificial (IA) i el cloud, els operadors podran “alliberar el potencial de noves aplicacions i capacitats”.

“El 5G està en el camí correcte per arribar a l’èxit comercial”, ha apuntat Li durant la seva intervenció, i ha aprofitat per destacar que aquesta tecnologia va arribar al mercat el 2019 i que des d'aleshores ha aconseguit més de 1.500 milions d’usuaris a tot el món, mentre que el 4G va tardar pràcticament una dècada a aconseguir-ho. A més, el directiu ha ressaltat que actualment el 20% dels usuaris de mòbils en l'àmbit global utilitzen 5G i que aquestes persones generen el 30% de tot el trànsit mòbil mundial, a més de contribuir al 40% dels ingressos totals per serveis mòbils.

El 5.5G tindrà un rendiment deu vegades superior al 5G

El directiu ha afirmat que les operadores de tot el món haurien de centrar-se en xarxes d’alta qualitat, en la monetització multidimensional, en els serveis emergents i en la IA generativa per aprofitar aquestes oportunitats. A banda, Li Peng ha promès que Huawei col·laborarà amb els operadors per desbloquejar “el potencial del 5G i el 5.5G per aconseguir un nou i increïble creixement”.

Respecte a les xarxes d'alta qualitat, Li Peng ha subratllat que, segons les dades que maneja, els usuaris de mòbils estan disposats a comprar "millores d'experiència si s'ofereixen serveis de connectivitat d'alta qualitat". Per tant, el directiu de Huawei preveu que el trànsit generat per aquests usuaris augmenti "significativament", cosa que, en la seva opinió, permetrà als operadors maximitzar el valor del trànsit.

Com a novetats, la innovació tecnològica en l’era del 5.5G oferirà a les operadores un rendiment de xarxa fins a 10 vegades superior al 5G. A més, les connexions s’incrementaran fins a 10 vegades i l’eficiència energètica també serà 10 vegades més gran.  

Adopció del 5G 

L'adopció del 5G està guanyant terreny en diverses indústries. A la Xina, més de 50.000 implementacions de xarxes 5G privades han estat desplegades comercialment en més de 50 sectors diferents. Es preveu que les noves capacitats del futur 5.5G, com ara la latència determinista, la precisió en el posicionament i la Internet de les Coses (IoT) passiu, generin encara més oportunitats per als operadors en el mercat empresarial (B2B).