Mobile World Capital Barcelona i Hispano Suiza han presentat al Mobile World Congress de Barcelona el primer simulador virtual de conducció que permet conduir el hypercar Carmen Boulogne per un recorregut que emula el mític circuit urbà de Montjuïc. La iniciativa ha estat presentada pel CEO d'Hispano Suiza, Sergio Martínez Campos i el director de Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula. Tots dos han reflexionat sobre el futur de la indústria i de la mobilitat elèctrica, els seus reptes i avantatges, a més de comentar detalls de la vinculació d'ambdues entitats per a aquest singular projecte. 

Segons Martínez Campos, "des de la nostra primera fàbrica, passant per la Sagrera, fins a les nostres instal·lacions actuals a Montmeló, Hispano Suiza ha estat i és una força impulsora del progrés fomentant la innovació". "Som un projecte molt singular, l'única marca de hypercars al nostre país, i literalment estem obrint camí. Per això, a mesura que mirem cap al futur, ens mantenim ferms en el nostre compromís amb l'evolució constant", ha agregat el directiu.

Per la seva banda, Francesc Fajula ha afirmat que “dissenyar un simulador entre MWCapital i Hispano Suiza és un repte amb el qual volem acostar la mobilitat del futur a la ciutadania”. "Hem volgut comptar amb un referent històric del sector automobilístic com és Hispano Suiza per unir cotxe i tecnologia en una experiència única de conducció", ha conclòs Fajula.   

Hypercar elèctric  

El Carmen Boulogne ret homenatge al patrimoni de les curses automobilístiques d'Hispano Suiza i ofereix una experiència de conducció única, que s'ha reproduït utilitzant les últimes tecnologies en aquest simulador: 820kW (1,114 CV) de potència proporcionats per quatre motors elèctrics (dos en cada roda posterior), una velocitat màxima de 290 km/h (180 mph) i una acceleració de 0-100 km/h en menys de 2,6 segons. 

El simulador, el treball d'R+D i enginyeria darrere del Carmen Boulogne i el paper d'Hispano Suiza com a germen de la indústria de l'automoció, han protagonitzat la taula rodona en la qual ha participat el CMO d'Hispano Suiza, Victor Cobos, el CIO de Mobile World Capital, Eduard Martín, Luis Pérez Sala, ex pilot de Fórmula 1 i driver de Hispano Suiza i Pablo Suárez, pilot de proves d'Hispano Suiza.  

Un viatge a la Barcelona del futur a través de la indústria 

Aquesta experiència forma part de Remember the future, la proposta de MWCapital que recorre el passat, present i futur dels sectors que han transformat la indústria i economia, i que han situat Barcelona com a referent global. 

A l'estand de MWCapital al MWC Barcelona, els usuaris poden veure originals d'alguns dels invents icònics que han transformat la indústria durant l'últim segle, experimentar un viatge immersiu a través de les quatre grans revolucions industrials (de la mecànica a l'electricitat, passant per la digital, fins a la IA) i participar en quatre experiències gamificades per comprendre com la tecnologia i la innovació estan modelant el futur de quatre sectors capdavanters com són la salut, la mobilitat, la moda i l'energia. Tot això, posant el focus en una tecnologia més sostenible, més resilient i més humanista.