El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha defensat que els pactes es fan "perquè siguin estables en el temps" i ha reiterat que defensarà fins al final "que el firmat, firmat està" en al·lusió a possibles canvis en la reforma laboral després dels comicis generals del 23 de juliol.

Durant la seva intervenció aquest dilluns en una taula rodona en la celebració del 45 aniversari del diari econòmic Cinc Dies, Garamendi ha demanat "respecte" pels quinze acords assolits en aquesta legislatura -entre els que està la llei riders, la llei de teletreball, el primer bloc de la reforma de pensions o la reforma laboral- i ha defensat que el pactat "arriba sempre molt més lluny".

"El firmat, firmat està (...) els pactes són perquè siguin estables en el temps (...) defensarem el firmat", ha incidit el líder de la patronal. En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha incidit que el diàleg social "no és potestat de vaivens polítics" o diferents governs, sinó un mandat constitucional que el líder sindical tem que pugui estar en perill si Vox arriba al Govern, com ha ocorregut a Castella i Lleó.

L'acord més complex, ha concedit Sord, va ser la reforma laboral, ja que "va demostrar la intel·ligència col·lectiva" deixant en el cas dels sindicats aparcat el tema de l'acomiadament en nom d'un pacte que ha aconseguit reduir la temporalitat a la meitat mentre es continua creant ocupació. "És una negociació de molt mèrit", ha subratllat.

També el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha defensat que és un acord "perquè prevalgui en el temps" i ha tornat a reclamar als partits que es presenten a les pròximes eleccions del 23 de juliol què expliquin què faran amb els acords tripartits segellats.

"Hem d'anar a votar amb la tranquil·litat que (els acords) es mantindran", ha afegit. El diàleg social, ha subratllat el líder d'UGT, és una "forma d'autogovern" que permet avançar "menys del que volem però amb més fermesa i solidesa".