El president de la CNMV, Rodrigo Buenaventura, considera que és prudent esperar que s'estabilitzin les criptomonedes abans que es produeixin canvis en la regulació europea que permetin l'aprovació de fons cotitzats (ETF) vinculats al preu del Bitcoin, com ha ocorregut als Estats Units.

"És prudent esperar i veure com s'estabilitzen aquestes criptomonedes abans que es produeixi un canvi de regulació, que en qualsevol cas hauria de ser europea", ha assenyalat Bonaventura a la sortida de la seva intervenció en la X Jornada Securities Services organitzada per Cecabank, segons recull EFE.

"Tot el que sigui tenir vehicles regulats és millor que tenir-los sense regular. A Europa ja hi ha vehicles, sobretot, fons alternatius dirigits a professionals amb exposició a criptos, el que no hem fet el pas és d'introduir-los en els fons regulats de gran consum", ha assenyalat Bonaventura amb referència als ETF vinculats al preu del Bitcoin que va aprovar el supervisor borsari nord-americà (SEC).

El Bitcoin ha superat els 66.000 dòlars en la cotització i s'apropa als 68.991,85, que va ser el màxim assolit el novembre de 2021. Els analistes apunten que l'aprovació dels ETF vinculats al preu del Bitcoin ha fet augmentar la demanda i, per tant, el preu de la criptomoneda més utilitzada a les portes del halving, un procés que es produirà a l'abril i que reduirà a la meitat de la recompensa per bloc minat.

En la seva intervenció durant la inauguració de l'encontre, Bonaventura ha apuntat que continua sent "molt crític" amb el valor que aporten les criptomonedes a la població en general, encara que el preu estigui ara per sobre dels 60.000 dòlars.

Tanmateix, sí que ha posat en relleu la tecnologia que permet el desenvolupament dels criptoactius financers i ha recordat que a les diferents finestres del 'sandbox' (banc de proves) s'han admès projectes que persegueixen provar plataformes per a aquest tipus d'operatives.

D'altra banda, Bonaventura en la seva intervenció s'ha referit als canvis de cicle de liquidació, ja que els Estats Units entraran aquest any en el denominat T+1, pel qual es redueix la finestra d'uns dies a unes hores.

En el cas d'Europa, Bonaventura ha assenyalat que no és si es passa a aquest sistema, sinó quan i com es fa perquè ha assenyalat que és important que els mercats europeus es mantinguin alineats i que el termini entre decisió i aplicació sigui prou ampli per poder fer la transició de manera adequada.