"Si voleu guanyar-vos molt bé la vida, sigueu un prompter". Aquesta és una declaració que ha pronunciat Jaume Rey, director general de Nexiona, en el marc del Congrés Internacional de l'AZFA, l'Associació de Zones Franques de les Amèriques, que s'ha celebrat a Barcelona amb el DFactory de la Zona Franca com a seu de referència mundial i sota el paraigua del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

L'exemple de les zones franques

L'esdeveniment ha volgut subratllar els millors casos de zones franques d'arreu del món, ja que també s'ha celebrat conjuntament l'esdeveniment GASEZ de Nacions Unides on recull les diferents tecnologies aplicades a l'Amèrica Llatina, però també a Europa, Àsia, Àfrica i els Estats Units. En la pluja d'idees que s'ha donat, el concepte d'enginyer de prompter ha pres més força que mai. Rey aposta que si prèviament s'ha parlat de "blockchain o metavers, per citar alguns exemples, ara toca la IA i l'únic que cal és saber com entendre-la i treballar-la". En un debat moderat per Gustavo González de Vega, representant de l'àrea estratègica de desenvolupament econòmic del govern de les Canàries, es va treure ferro al fet que la IA pugui treure llocs de feina: s'aposta més per la transformació i el que es demana és veure com els programadors, ara, hauran de reformular-se.

El camí que marca ChatGPT

La reformulació passa per feines com aquesta. Però en què consisteix exactament un enginyer de prompter? És aquell individu que és capaç de fer preguntes amb una precisió molt estricta a ChatGPT perquè pugui interpretar de forma adequada aquelles demandes que se li estan formulant. Precisament, l'èxit d'aquesta eina és entendre com establir un correcte coneixement amb ella per optimitzar al màxim els seus resultats. Aquesta feina irromp amb força i per una qüestió de novetat falten mans i cervells que puguin donar resposta a l'alta demanda. 

Tens habilitats lingüístiques?

Malgrat que gairebé qualsevol persona pot parlar amb un chatbot, hi ha una demanda creixent de professionals que puguin dissenyar les seves indicacions correctament per assolir un objectiu concret. L'enginyeria ràpida s'ha convertit en una carrera pràcticament d'un dia per l'altre durant els darrers mesos, amb persones qualificades que guanyen salaris fantàstics només per les seves habilitats lingüístiques. Així doncs, en aquest article, fem una ullada més de prop a l'enginyeria ràpida, com es veu i com pots millorar-la per guanyar-te la vida.

L'enginyeria ràpida és una tècnica que s'utilitza per influir en una IA de llenguatge natural i fer que compleixi una tasca amb la màxima precisió possible. Un guia experimentat pot utilitzar el raonament per ajudar la IA a entendre millor la tasca. Segueix llegint per obtenir més informació, inclosos alguns exemples del món real. Un enginyer ràpid pot referir-se a qualsevol persona que utilitzi paraules específiques, de vegades en un ordre específic, per extreure el màxim valor d'una IA que entén el llenguatge natural. Aquestes paraules no han de ser tècniques o complexes. Ni tan sols necessiteu una formació en informàtica, de la mateixa manera que no necessiteu un títol per ser competent en l'ús de Google.

Com podeu aprendre aquests coneixements i aspirar a ser un prompter? La bona notícia és que no necessiteu un títol d'enginyer o formació, només unes bones habilitats lingüístiques. De fet, una enginyera ràpida entrevistada per TIME va dir que el seu títol d'humanitats va ajudar a elaborar millors instruccions i a comunicar-se eficaçment amb grans models de llenguatge, ja que estan construïts de manera efectiva per imitar els humans.

Alguns d'aquests càrrecs tenen salaris de fins a 375.000 dòlars i no sempre requereixen títols en tecnologia. Anthropic, una empresa de recerca i seguretat en intel·ligència artificial, actualment té un paper obert per a un "enginyer i bibliotecari ràpid" amb un rang salarial entre 280.000 i 375.000 dòlars, segons va informar per primera vegada Bloomberg. Així doncs, si escrius bé, és possible que vulguis convertir-te en un impulsor en la indústria de vendes i màrqueting.