Segur que recorden Manuel Valls. Aquell exprimer ministre de França que va intentar ser batlle de Barcelona. Un ideal romàntic i trampós: volia ser alcalde de la seva ciutat de naixement per salvar-la del dimoni indepe. En principi era l'as a la màniga de Ciutadans, però ben d'hora va fugir del partit d'Albert Rivera per fer la guerra pel seu compte. Com que les urnes no li donaven per gaire cosa, va fer de frontissa per executar un pucherazo en tota regla, arrabassant el consistori al guanyador en vots i regidors, Ernest Maragall, i vendre's a Ada Colau i el PSC. Aquella va ser la seva obra magna a la Plaça de Sant Jaume. Després d'això, la dolce vita... i el dolce far niente. Valls és francès, però ho entén a la perfecció.

Colau Valls Maragall Investidura Constitució Ajuntament Barcelona - EFE
Manuel Valls exultant investint Ada Colau / EFE

En Manuel va desaparèixer, literalment, dels plens i activitats ordinàries de l'Ajuntament. Va començar a teletreballar, pandèmia pel mig, però en el seu cas la cosa no era només una mesura de protecció: era una declaració d'intencions i una fugida a la terra catalanoparlant que realment li agrada: Menorca. Allà es va casar amb Susanna Gallardo, i allà passa temporades reflexionant, cavil·lant, preparant el següent cop o truc de màgia. Va arribar un moment que era més fàcil trobar-lo a Ciutadella que a Barcelona. I ara, sense responsabilitats municipals, encara més.

manuel valls susana gallardo GTRES
Manuel Valls i Susana Gallardo / GTRES

Doncs portem notícies sobre Valls, ara que semblava desaparegut i evaporat. Que els seus fans no pateixin gens: està la mar de bé. A Menorca, és clar. Un fet confirmat per un usuari de Twitter que està passant uns dies a la illa, i que se l'ha trobat en un establiment d'hostaleria. Per l'hora de la piulada, entenem que estava fent un esmorzar força tard, o un brunch d'entrepà de pilotes o un dinar ben d'horeta. Segur que no era una sena de picoteo, això sí. La persona que el tenia al seu costat ha quedat sorprès per la seva presència i ha decidit compartir-ho amb el món. Tenia un dubte important i molts nervis: "Què faig?"

No cal dir que la piulada se li ha escapat de les mans a l'autor, que porta més de 200 respostes i pujant. Li proposen diferents maneres d'actuar i deixar constància de la seva incomoditat en compartir oxigen amb ell tan a prop. No s'esperava l'allau d'idees, un brainstorming descomunal. Una de les més compartides té a veure amb TV3, cadena que odia. Posar a tot drap la genial paròdia del 'Polònia' quan va plegar de l'Ajuntament, i per la que Valls va somicar i escopir l'independentisme. 

Manuel Valls debat ganyota TV3
Manuel Valls en un debat / TV3

Manuel Valls i Barcelona, vells amics. Però d'aquells que no vols tornar a veure en ta vida.