El futur exregidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, cada dia està més lluny de Catalunya. De fet, passa més temps a París que prop del seu lloc de treball. Fa dies que és notícia per dues raons: la primera, per l'anunci de que l'aventura catalana és història. La segona, per l'enrabiada després que tota França i Catalunya es pixessin de riure amb el comiat d'un programa de televisió: el 'Polònia' de TV3. El gag 'Moi je m’appelle Manuel Valls' no deixa de reproduir-se i de fer mal al seu orgull. I la seva reacció és escopir contra Televisió de Catalunya, el programa produït per Toni Soler i l'independentisme. El cap de setmana ha anat rebent cleques pels seus atacs, però es veu que no ha tingut prou i hi torna. Ara, al canal LGI de França.

Manuel Valls adeu Polònia TV3

Manuel Valls gag 'Polònia' / TV3

Els francesos es peten veient la figura del exprimer ministre caricaturitzada pels humoristes catalans, que han captat perfectament l'essència i el legat del Valls a Barcelona. Però si  la seva suposada grandeur ha quedat empetitida per la sàtira televisiva, les seves reaccions encara el desqualifiquen més: insultant i dient autèntiques bestieses de Catalunya i dels seus mitjans públics. La darrera, sense despentinar-se, assegurar que aquest programa i la cadena són una "màquina de guerra única a Europa", que ataca a tots els lluitadors contra la independència. Una nova frivolitè de mal gust que afegir a la col·lecció. La va pronunciar, a més a més, amb un somriure cínic dient que "està ben fet i fa riure a la gent. Jo també en ric". La seva intervenció ha provocat la resposta de la corresponsal d'Euskal Telebista a París, fent costat a 'Polònia': Olatz Simón li recorda  que, com va etzibar-li Xavier Sala-i-Martin, "ataca a tothom. Als separatistes, també. És aquesta la raó del seu èxit"

Manuel Valls tele francesa LCI

Manuel Valls a la tele francesa / LCI 

tuit contra Valls Olatz Simón

Manuel Valls debat ganyota TV3

Manuel Valls fent ganyotes / TV3

Recordeu aquell Valls que deia que amb la ultradreta no es podia pactar? Doncs mireu-lo ara. Dos setmanes més a Catalunya i s'afilia a VOX