Josep Borrell està desfermat. La seva gestió al capdavant del ministeri espanyol d’Exterior no està sorgint l’efecte que buscava Pedro Sánchez quan el va nomenar, i això el fa estar furiós. De Borrell esperaven que fos capaç de silenciar el discurs indepe a l’estranger, que ha anat guanyant simpaties d’ençà la brutalitat policial de l’1-O i la repressió contra els presos polítics catalans. Com a mostra, els 41 senadors francesos que han denunciat aquesta setmana l’empresonament dels líders independentistes i que demanen que França i la UE intervinguin en el conflicte català.

borrell europa press

Europa Press

El ministre d’Exteriors enfonsa la imatge d’Espanya amb les seves “borrellades”. El socialista no està gens tranquil si no en fa una, i aquesta darrera nit no podia deixar passar l’oportunitat d’ensorrar una mica més la reputació del país que representa, durant una entrevista a la televisió alemanya Deutsche Welle que ja s’ha fet viral. Josep Borrell perd els papers quan li demanen per Catalunya i el suport a l'autodeterminació; i acaba a crits amb el presentador: “Atura’t, estàs mentint tota l’estona. S’ha acabat”.

El periodista al·lucina amb la diplomàcia de Borrell. A la xarxa, disparitat de reaccions. Des dels que es queden amb la boca oberta fins als que se’n foten de la fatxenderia del ministre:

D’aquí a un mes hi ha eleccions a Espanya. Si Borrell es queda sense feina sempre el podran reciclar com a ministre d’Exteriors de Tabàrnia.