El ministre i les seves “borrellades”. L’acció exterior del govern espanyol està ara mateix en mans d’un exaltat de Societat Civil Catalana i les conseqüències de la seva gestió són evidents. La darrera relliscada de Josep Borrell: imitar l’exministre Dastis i negar la repressió policial contra els catalans durant l’1-O.

josep borrell efe

EFE

“Muchas de las imágenes sobre la actitud violenta de la policía eran ‘fakes’ y correspondían a actuaciones del Chile de Pinochet o de la policía autonómica”. De traca i mocador. El ministre espanyol d’exteriors va a una reunió del Consell de la Unió Europea i menteix sense cap vergonya. Però el periodista Xabier Lapitz, presentador d’En Jake a la televisió pública basca, diu prou i destrossa Borrell repassant totes les mentides i provocacions del ministre els darrers mesos.

xabier lapitz enjake2 foto610x342

ETB

Lapitz està preocupat per la gestió desastrosa de Borrell al capdavant del ministeri. “La verdad es que no sabemos qué le pasa. Ya sabíamos que es de SCC y que no le gusta el ‘procés’ pero es que las ‘borrelladas’ están siendo contínuas”. El periodista basc recorda com Josep Borrell va insultar els indepes durant un acte de campanya del PSC i va assegurar que calia desinfectar-los. “Si coses una herida sin desinfectarla se pudre”, deia mentre els seus companys de partit reien.

Però el presentador basc explica que la llista amb les sortides de to de Borrell és llarga. “Anatomía de un escupitajo”, titulen ara. Xabier Lapitz recorda una de les mentides més descarades del ministre, fa tot just dos mesos. “En el Congreso de los Diputados Borrell se inventa un escupitajo. Eso sí que era un ‘fake’. No hubo escupitajo, lo vimos en las imágenes. Era evidente, pero él insitistió en vez de decir que se equivocó”.

Josep Borrell Congrés Efe

EFE

L’estil macarra de Josep Borrell ens ha deixat moltes altres perles. Un altre exemple sonat: “En EEUU solo mataron a cuatro indios”. Sens dubte, una afirmació que el perseguirà per sempre. Xabier Lapitz està indignat i esclata contra el polític socialista: “Cuando está en SCC o en otras instituciones alejado de primera línea política quizás se puede permitir algunos desvaríos como este. Pero, ¿un ministro de asuntos exteriores…?”.

Per acabar, el presentador d’En Jake recorda el momentàs de vergonya aliena que ens va regalar la setmana passada el cònsol espanyol a San Francisco. Xabier Lapitz emet el vídeo, cartellet amb transcripció fonètica inclòs. Ridícul antològic amb el beneplàcit de Borrell. La imatge exterior d’Espanya, en mans d’un incendiari de SCC. Què pot sortir malament?