"Olvidar Machu Picchu" és el títol d'una novel·la de Vázquez Figueroa, i això és precisament el que et proposem aquí: que deixis de banda la meravellosa ciutat inca i que descobreixis totes les altres coses que el Perú ha d'oferir-te. Lima i els coloristes pobles colonials. La llengua quítxua i l'espanyol d'accent dolç. Els Andes i la selva amazònica. Els llacs navegables i el ventós oceà Pacífic. El còndor i el jaguar. Viatjar al Perú és com fer diversos viatges en un.

Aquests són alguns dels llocs més bonics del Perú que no són Machu Picchu.

🚢 Com desembarcar a Normandia en deu passos

3️⃣ Els millors tres dies a Praga

Salkantay

Aquesta muntanya sagrada, o "apu", és un dels pics més alts del Perú. Per pujar-la es requereix escalar una gran altitud, i per poder contemplar-la és necessari caminar durant un parell de dies. Però val la pena. Les vistes d'aquesta muntanya són increïbles, emocionants. No va ser venerada pels inques sense cap raó.

Choquequirá

Considerat l'altre Machu Picchu, té una construcció similar a aquell i s'assenta igualment sobre una muntanya amb impressionants vistes de la vall. Choquequira no és tan fàcil de visitar i exigeix una caminada esgotadora fins al cim, però la solitud i el paisatge compensen amb escreix la dificultat per arribar allà.

Sacsayhuamán

Les misterioses ruïnes d'aquesta fortalesa que domina Cusco són una meravella incomprensible de l'enginyeria. Amb algunes pedres que pesen 300 tones, és difícil imaginar com els inques van poder moure aquestes pedres diversos quilòmetres, i molt menys encaixar-les totes juntes sense problemes.

Sacsayhuamán / Unsplash
Sacsayhuamán / Unsplash

Plaça d'Armes de Lima

Els espanyols van fer de Lima la seva casa i van deixar la seva empremta arquitectònica a la zona, la qual cosa és evident quan passeges per la Plaça d'Armes de Lima. L'església colonial i el palau presidencial són només alguns dels magnífics edificis que pots veure aquí.

Ruïnes d'Ollantaytambo

Aquestes ruïnes s'eleven sobre un penya-segat que domina el petit poble inca d'Ollantaytambo. En part temple, en part fortalesa militar, va ser aquí on els inques van guanyar una de les poques batalles contra els invasors espanyols.

La selva amazònica

Poc es pot dir de la selva amazònica que afegeixi una cosa a la qual cada un porta ja en la seva imaginació. Aquí hi ha, l'Amazònia peruana. Sorprenent. Inquietant. Difícil d'oblidar.

Llac Titicaca

El llac navegable més alt del món, lloc de naixement dels inques i la casa dels Urs, que continuen vivint en moltes de les seves formes tradicionals, el que inclou habitar illes flotants fetes de joncs.

Plaça d'Armes de Cusco

Aquesta plaça d'armes té part construïda pels inques i part de l'arquitectura colonial, els edificis aquí són com en cap altre lloc del món. És un lloc extraordinari on es pot admirar la bonica confluència de les formes de vida espanyola i andina.

Muntanya de l'arc de Sant Martí

Una altra caminada que val la pena fer. Patrons de ratlles de colors sorprenents formen un arc de Sant Martí absolutament singular a Vinicunca. Des d'allà podràs veure de prop un altre "apu" o muntanya sagrada per als inques: Ausangate.

Chan Chan

La ciutat de tova més gran del món va ser una vegada una ciutat bulliciosa fora de l'actual Trujillo. Al seu dia, abans de la conquesta inca del Perú, va ser la ciutat més gran d'Amèrica.