Sevilla a l'estiu és una destinació que cal tractar amb respecte, sobretot si vens del nord i estàs acostumat als estius més frescos. Aquí la calor és sufocant durant bona part del dia, i és convenient prendre algunes precaucions de sentit comú. Però una vegada assumit això, aquesta ciutat n'ofereix durant la canícula una de les seves estampes més autèntiques i alguns al·licients únics que la fan, si cap, més atractiva. Te'ls expliquem.

🗺️ Com gaudir d'un cap de setmana a Montpeller

✈️ Com esprémer un viatge de tres dies a Nàpols

Converteix-te en una au nocturna

Treu-te del cap sortir allà fora entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. El millor és refugiar-se sota l'aire condicionat quan el sol s'alci a dalt i guardar forces fins que els carrers hagin començat a refredar-se, llançar una migdiadeta o unes cervesetes fresques al bar de l'hotel, i després sortir a gaudir de les nits d'estiu. Concerts als pintorescos jardins del monestir de la Cartuja i al Parc Alamillo. Música als Jardins del Real. Cinema a l'aire lliure als patis de la Diputación. I, per descomptat, la fantàstica vida nocturna de la ciutat.

Fes vida al costat del riu

A un estiu sevillà, el riu Guadalquivir es converteix en un lloc on els que no han anat a la platja poden oblidar-se que viuen en el que afectuosament es coneix com la "paella del món". Hi ha aquí alguns llocs impressionants en ambdós marges on pots fruir d'una cervesa gelada, un vi negre d'estiu o l'inefable rebujito, una mescla de camamilla sherry i 7Up, mentre contemples la Giralda o la Torre del Oro bellament il·luminades.

Puja al terrat

L'estiu a Sevilla es passa millor amb magnificència. Qualsevol hotel que es preï té una piscina en la planta superior i el mateix molts blocs d'apartaments i fins i tot els edificis municipals. Si has estat prou prudent com per registrar-te en un hotel amb aquest equipament, podràs descansar sota d'un para-sol, mentre beus una cosa gelada i contemples als teus peus una de les ciutats més boniques d'Europa. Inoblidable.

Còpia als musulmans de fa cinc segles

Sevilla va ser part del regne d'Al Andalus durant 500 anys, i l'arquitectura de la ciutat continua sent el record més notable d'aquesta època. Els musulmans eren mestres en el disseny de fonts d'aigua, a través del qual van crear els seus propis petits jardins del paradís, i l'exuberància i la bellesa del Palau Reial Alcàsser són el millor exemple. Pots passar hores fent voltes d'un racó ombrejat a un altre, llegint un llibre i escoltant la remor de l'aigua.

Estanque del Real Alcázar de Sevilla / Unsplash
Estany del Reial Alcàsser de Sevilla / Unsplash

Imita la gent local

Ves-te'n on van els qui viuen aquí i coneixen els llocs més frescos, on serveixen les cerveses més fredes i on es pot menjar en taules a l'aire lliure, en un ambient autèntic i sostenible, els seus plats favorits, com el peix fregit o les tapes fredes d'amanida o patates amanides. Amb això, sobreviuràs a la calor, et mantindràs hidratat i t'enriquiràs culturalment.

Ves-te'n a la platja

I si amb tot això no arriba, ves-te'n a la platja durant el dia i torna a la tarda. Pots anar fins a les costes de Cadis o Huelva, que tampoc no són tan lluny, a una hora de cotxe més o menys. O pots anar a la platja artificial amb sorra i piscines que està a prop del Muelle de las Delicias, al costat del l'Aquarium, anomenada Sevilla Beach. L'entrada és gratuïta i hi ha concerts de música en viu.