Montpeller, la capital de Languedoc, s'ha convertit en una popular destinació de vacances a causa del seu clima càlid i a la seva formidable combinació d'arquitectura espectacular, cuina i galeries d'art. Per damunt de tot, és una ciutat de contrastos creatius que es barregen per proporcionar al viatger una agradable sensació de plaer.

Els estrets carrers per als vianants de la ciutat medieval serpentegen entre grans cases adossades i condueixen a elegants boutiques, bars techno, joieries ètniques i inesperades places on pots trobar elegants cerveseries i bars freqüentats per la població estudiantil. El mateix tramvia, dissenyat per Christian Lacroix, ha estat designat com el més sexi del món. A més, per expandir Montpeller s'han contractat arquitectes de classe mundial les obres dels quals enriqueixen més la ciutat.

  • Promenade du Peyrou, un jardí amb vistes

Per començar a explorar la ciutat, pots pujar al punt més alt, el famós Promenade du Peyrou, un recés de pau molt apreciat pels habitants de Montpeller. Allà es van crear, a finals del segle XVII, uns bonics jardins amb un panorama increïble. Des de la terrassa superior, que compta amb una bonica torre d'aigua i una estàtua eqüestre de Lluís XIV, contemplaràs una vista impressionant de les teulades de la ciutat, el Pic Saint-Loup i fins i tot el Pirineu un dia clar.

  • El centre amb forma de moneda

El centre històric rep el nom de L'Écusson pel seu contorn en forma d'una antiga moneda francesa, l'écu. Aquí podràs admirar les empremtes medievals de la ciutat, com la mansió Gayon, construïda en els segles XIII i XV, o la Place de la Comédie, creada en el segle XVIII i una de les àrees per als vianants més grans d'Europa, amb 230 metres de llarg i 50 metres d'ample. Aquest és un lloc formidable per passejar entre els atractius edificis hausmannians, la magnífica Òpera de Montpeller i les assolellades terrasses dels cafès on pots prendre un descans i gaudir una copa freda del deliciós vi blanc de Languedoc.

La Place de la Comédie / Unsplash
La Place de la Comédie / Unsplash
  • El prestigiós Museu Fabre

A 5 minuts la Place de la Comédie, està una de les atraccions culturals més famoses de Montpeller: el reconegut Museu Fabre. Les seves col·leccions de pintura antiga, moderna i contemporània el converteixen en un dels museus més importants d'Europa. És particularment impressionant la Galeria Columnes, que ofereix un notable panorama de la pintura històrica del segle XVIII a través de les seves obres de gran format. En l'exposició moderna, no es perdi la col·lecció Soulages, composta per una vintena de quadres del cèlebre artista contemporani.

  • El modern barri d'Antigone

Més a l'est, en direcció a la vora del Lez, arribaràs a un barri modern caracteritzat pel seu estil neoclàssic: el barri d'Antigone, dissenyat per l'arquitecte català Ricardo Bofill entre 1979 i 2000. Vist des del cel, la forma d'aquest singular complex de 900 metres de llarg s'assembla a la d'una clau. Descobreix aquí les millors places de la ciutat, com la Place du Nombre d'Or amb els seus rajos d'aigua, la Place de Thessalie, amb la seva magnífica font inspirada en l'antiga Grècia, o la Place de l'Europe, amb el seu arc d'edificis i jardins perfectes per relaxar-se.

  • El primer edifici inflable d'Europa

La remodelació d'Antigone s'ha estès ara cap a l'oest amb un nou i ultramodern Hotel de Ville (Ajuntament), una espècie de cub buit amb el seu propi sistema d'energia hidroelèctrica. Philippe Starck també es va unir a l'equip d'arquitectura de Montpeller i va crear Le Nuage, el primer edifici inflable d'Europa i una meravella arquitectònica. "El núvol" és una bombolla de 3.000 m² feta de plàstic amb serveis dedicats al fitness, la salut i el benestar.