La mort de l'actriu italiana Gina Lollobrigida ha provocat consternació al seu país d'origen. El mite del setè art, mundialment coneguda per la seva bellesa física, està sent acomiadada a Roma amb un seguit d'actes que han començat aquest dimecres, amb la capella ardent instal·lada a l'Ajuntament de la capital, i l'enterrament que tindrà lloc dijous. Lollobrigida no va poder suportar els estralls causats arran d'una caiguda al seu domicili. Es va trencar el fèmur i, amb 95 anys, no va aconseguir recuperar-se tot i la tasca que van dur a terme els metges de la Clínica Pio XI.

Admiradors, familiars, amics i personalitats diverses no han deixat de visitar la capella on s'ha instal·lat el taüt de la difunta, que fins i tot ha rebut el condol i el suport de la seva gran rival, Sofia Loren. Colpida per l'impacte de la notícia, la Sofia ha trigat un dia a reaccionar al decés. Ho feia a través d'una carta molt emotiva: "Ahir estava trencada pel dolor, no trobava les paraules adients. Estimada Gina, el teu cos s'ha extingit però continuaràs brillant per sempre més. T'estimo, Gina!La mort ha acabat amb qualsevol rivalitat o polèmica amb Lollobrigida. I la millor prova és el que està passant a Roma: del seu taüt no s'ha separat en cap moment el seu fill Milko, ni el nét Dimitri, ni el seu ex marit Xavier Rigau. L'empresari català va mantenir una convulsa i peculiar relació i matrimoni amb la diva

Javier Rigau con Gina Lollobrigida RTVE.es
Xavier Rigau amb Gina Lollobrigida / RTVE.es

Xavier Rigau va parlar amb Gina Lollobrigida abans de morir, es van acomiadar

Rigau, malgrat tots els problemes que va tenir amb la Gina, amb batalles judicials i fins i tot la intervenció del Vaticà, ha quedat destrossat per la mort de la seva ex dona. La notícia no el va agafar desprevingut: la pròpia Gina el va trucar per telèfon per acomiadar-se abans del desenllaç. Portava dies a Roma: "Gina me hizo llamar a través de su hijo y el pasado viernes nos pudimos despedir en condiciones con su hijo y su nieto. Desde ese día estoy alojado en un hotel a pocos metros de la clínica. Me quedaré con Milko y con Dimitri para organizar el funeral donde yo como marido estaré en primera fila", va dir a ABC. 

Javier Rigau en capilla ardiente Gina Lollobrigida Telemadrid
Xavier Rigau a la capella ardent de Gina Lollobrigida amb el nét de l'actriu, Dimitri, i el seu fill Milko / Telemadrid

Rigau en primera fila a la capella ardent: imatges plenes de dolor del català

I així ha estat. Durant la cerimònia d'aquest dimecres Rigau ha estat custodiant el fèretre de l'artista a la casa consistorial romana. L'hem vist trist, tocat, mantenint les formes al costat de la família o durant el trasllat del taüt. Tanmateix, de tant en tant, acusava la pèrdua, els records i la tristor. Especialment significativa és la imatge de l'empresari al costat d'un retrat de la bellíssima actriu, sol i envoltat de cadires buides, capcot i plorant. Un drama. Amb la Gina el cinema perd una figura inesborrable, els espectadors i fans a un referent, però Xavier Rigau alguna cosa més: una part de la seva joventut més tendra ​(la va conèixer a fons quan ell tenia 15 anys) i de la seva maduresa (casats en secret el 2010). Per això no ha volgut allunyar-se d'ella en aquest moment tràgic.

Javier Rigau llora ataud Gina Lollobrigida EFE
Xavier Rigau plora davant d'un retrat de Gina Lollobrigida / EFE
Javier Rigau con hijo y nieto Gina Lollobrigida EFE
Xavier Rigau amb Milko i Dimitri, fill i nét de Gina Lollobrigida / EFE
Javier Rigau ataud Gina Lollobrigida EFE
Xavier Rigau observa el fèretre de la seva ex dona Gina Lollobrigida a Roma / EFE

Un gest que fa gran en Xavier, sens dubtes. Més enllà del xivarri mediàtic, ha estat a l'altura. El nostre condol i respecte.