L'exèrcit espanyol continua desplegat a Catalunya. Ho fa des de fa setmanes, teòricament lluitant contra el coronavirus. Tasques de desinfecció, li diuen, aquelles que van fer levitar Ana Rosa Quintana i Eduardo Inda. Un conte de fades patrioter inversemblant, i que sembla respondre a d'altres objectius. Aquests dies la tropa volta pels carrers de la Vil·la de Gràcia, i ho fan amb un equipament que segurament, és més eficaç per espantar ciutadans que el maleït virus: vestits de camuflatge. La millor manera de passar desapercebuts. I tant. 

Militars Gràcia @berlus87

Militars Gràcia @berlus87

Les imatges corren per la xarxa, i un conegut tuitaire les ha comparat amb les dels Bombers de la ciutat, molt més discrets per dur a terme les tasques sanitàries que se'ls han encarregat. Les escenes no han passat desapercebudes per a Xabier Lapitz, presentador d'En Jake a Euskal Telebista, que porta setmanes denunciant aquest desgavell bel·licista. El col·laborador d'El Nacional té clars els motius i llança un advertiment: el que volen els uniformats és, col·loquialment, "marcar paquet". "Propaganda, territorio y aumentar el gasto militar. Al tiempo"

Xabier Lapitz En Jake ETB

Xabier Lapitz En Jake ETB

Coronavirus Militars exercit MNAC Plaça espanya instalacio creu roja sense sostre vulnerables - Sergi Alcazar

Militars Barcelona Sergi Alcàzar

Madrid i d'altres comunitats autònomes ja ha començat a acomiadar sanitaris en veure que les xifres de morts i contagiats minven, però després tots als balcons a aplaudir-los religiosament, amb himnes, banderes i merchandising. Això sí: la despesa militar, ni tocar-la. Poc ens passa