L'actualitat política va a una velocitat impossible. Mentre tota la classe política està immersa en les eleccions municipals, torna de sobte Clara Ponsatí de l'exili i la detenen per advertir-la que serà jutjada per desobediència. I sense temps per pair-ho ja cau la sentència que condemna Laura Borràs a 4 anys de presó. Tot va massa ràpid i això té un avantatge: molts poden evitar mullar-se. De què fas el tuit? de Borràs, de Ponsatí, de les eleccions? El fas d'Ana Obregón i així no et mulles massa perquè tothom la critica. Però a vegades en mig del bassal dels VIPS espanyols que no es mullen mai per la causa catalana hi apareix un heroi, un valent, un home amb principis. És l'actor Willy Toledo, que ha fet el tuit més agosarat sobre l'afer Ponsatí, i ell no és ni català:

Willy Toledo TV3
Willy Toledo TV3

Willy Toledo: "Si viviéramos en una democracia, el juez Pablo Llarena estaría preso y Clara Ponsatí en su casa libre de cargos, pero vivimos en Españita". Impecable. Ponsatí no ha fet res més que formar part d'un Govern que va organitzar el referèndum d el'1-O. El que hauria de ser jutjat és l'instructor esbiaixat, Llarena, però a Espanya es compten amb els dits d'una mà els jutges condemnats per prevaricació. Jutge no menja jutge. Willy Toledo s'encara a tots els fatxes anticatalans però sobretot a tots els tebis que es neguen a mullar-se. A twitter l'adoren:

Clar aPonsatí i Laura Borràs EFE
Clara Ponsatí i Laura Borràs EFE

Willy Toledo s'atreveix contra els poderosos malgrat perdi un follower, un espectador o un like. És com el Joel Joan espanyol. Més com ell.

El dia que va destrossar Pablo Motos

L'actor Willy Toledo sent una profunda aversió per molts comunicadors del panorama televisiu. Té especial "predilecció" per aquells que pertanyen a Atresmedia: un és Antonio García Ferreras, a qui acusa de fer el joc a la dreta i ultradreta espanyola, i amb el que ha mantingut enfrontaments ben coneguts i pujats de to. O a un altaveu del trifachito: Pablo Motos. El de 'El Hormiguero' fa servir el seu programa per esbombar teories de 'cuñao' sobre el coronavirus, presumir de mestretites sense solta ni volta i agenollar-se davant dels seus ídols Abascal, Casado i el fantasma de Rivera. Contra motos un tuit demolidor: "Ya no va ni a poner cara de vicioso mientras le pregunta a las diputadas sobre sus preferencias sexuales, ni sobre el color de su ropa interior, ni sobre si duermen desnudas o con pijama ni ná. Tampoco le ha llevado un café con pastitas a Abascal."