Els resultats electorals del 26-M a Barcelona no han agradat a l’unionisme. Vuitanta anys després que Hilari Salvadó, el darrer alcalde d’ERC a la ciutat, hagués de marxar a l’exili, els republicans s’han tornat a imposar a la capital de Catalunya. Ernest Maragall està cridat a ser el proper alcalde. Però l’espanyolisme ja es prepara per evitar-ho, peti qui peti.

Maragall Nit electoral ERC eleccions municipals Sergi Alcàzar53

Sergi Alcàzar

El periodista Víctor Amela proposa a les xarxes socials un pla diabòlic per impedir que l’independentisme es faci amb el poder a Barcelona. I Manuel Valls té la clau d’aquest projecte: que l’exministre francès trenqui amb Ciutadans i que amb els altres dos regidors sense carnet del partit, tres en total, donin suport a Ada Colau, de la mà del PSC de Jaume Collboni. Entre tots sumarien 21 vots, els necessaris per nomenar un alcalde alternatiu a l'independentisme, i aconseguirien evitar que Maragall governés la ciutat, malgrat que Valls s’hauria d’empassar el gripau de mantenir els comuns a l'alcaldia.

Victor Amela

Una proposta, aquesta d’evitar a qualsevol preu que Ernest Maragall sigui alcalde de Barcelona, que no és del tot descartable l’endemà de les eleccions. Miquel Iceta avisa que el PSC farà el que calgui perquè no hi hagi un govern independentista a la capital i Ada Colau ha assegurat que no tolerarà un pacte entre ERC i JxCat per al govern municipal.

alcaldessa Ada Colau comuns valoració eleccions - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

L’unionisme té pànic que l’independentisme governi Barcelona i Víctor Amela ja sap com manegar-s’ho. L’última paraula la té Manuel Valls.