"Parece que no nos vamos a librar de usted ni con agua caliente", "el reprobado por el Parlamento, el acusado por la justicia que gana un sueldazo, 110.000 euros", "no nos haga aplicar el 155 porque lo primerito que vamos a hacer es cesarle", "le escuché decir 'Alberto Rivera'... Es 'Albert Rivera', no cuesta mucho"... Inés Arrimadas i Cayetana Álvarez de Toledo van tornar a demostrar el baixíssim nivell que tenen, no ja com a polítiques, sinó fent gala d'una absència total d'educació i respecte. Dues mosques vironeres irrespectuoses i perdonavides amb el moderador del debat, el director de TV3, Vicent Sanchis, sabent que aquest no podia respondre el que voldria. Dues ultres insolents i reptadores que van rebre de valent per part dels espectadors i que van tornar a lluir prepotència.

Debat candidats eleccions 10-N Cayetana Alvarez de Toledo Arrimadas - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

No és la primera vegada que totes dues atonyinen Sanchis creient-se les més estupendes del panorama polític i les més valentes per deixar verd el director de TV3 a la cara i fent gala que han anat traient els llaços grocs que trobaven al seu pas. 

L'endemà, Sanchis ha dit tot el que no va poder dir durant el debat. A El món a RAC1, el director de TVC li ha reconegut a Basté que "Hi ha una diferència en moderar un debat en una tele privada o en una de pública, que has de ser respectuós". Vol dir això que estava incòmode? "Gens ni mica. Esperava que alguna d'aquestes persones parlessin de tancar tv3, perquè la veuen com un artefacte horrible. I les referències personals sí que son incòmodes, però per no poder replicar tot el que voldria". Avui ho ha fet, per exemple, parlant del sou, que tant amoïna Arrimadas: "Cada cop que ho diu s'estalvia de dir que està regulat pel Parlament i que no es pot comparar en el sector amb d'altres persones. Cobro exactament com un conseller. 105.000 euros bruts".

Debat eleccions generals TV3 10-N Sanchis candidats - Sergi Alcàzar

Sergi Alcázar

"M'és igual que aquesta senyora digui el meu sou. Però que digui 'usted se ha quejado de que cobraba poco, pues váyase', doncs no. L'última raó per estar a TV3 és el sou. Com a periodista em podria guanyar millor la vida". Basté ha volgut saber si després de la tensió i del paperot de les dues, hi va haver un gest conciliador. "No va haver-hi temps per acomiadar-nos. Jo vaig parlar per Catalunya Ràdio i a elles les esperava el 'Més 3/24' per fer una valoració". I ha anat més enllà: "Si vostè em pregunta si ens saludem... sí... amb una d'elles més cordialment que amb una altra". "Arrimadas?". "Sí. Amb ella fa més temps que ens coneixem, malgrat que aguanto les seves crítiques i excessos". Un Sanchis que ha reconegut que tot i les seves idees, el va sorprendre que el candidat de Vox "és cordialíssim en el tracte personal, una persona molt afable".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat