Dies de glòria per a Mariano Rajoy. Ell que estava tan tranquil fora del focus mediàtic, i en qüestió d'un parell de dies s'ha convertit en la Pantoja, que deia això de "los focos a mi persona". Primer, per inconscient, insolidari i egoista, després de que La Sexta descobrís que se salta el confinament cada dia per practicar esport sota la irada mirada dels seus veïns. Ara, però, l'exPresident ha tornat a sortir per la tele, i el resultat ha estat el mateix: humiliació sense pal·liatius. El motiu? Els seus cèlebres discursos plens d'oracions inconnexes, genuïnes i que són el seu tret distintiu més característic. Unes frases que han servit d'exemple del que no ha de fer mai la canalla (ni els adults, a ser possible) si volen dotar a la seva expressió oral de coherència.

Rahoy Aprendemos en Casa TVE

Rajoy Aprendemos en Casa TVE

La història és aquesta: el programa infantil de TVE "Aprendemos en casa", amb el que la cadena pública vol instruir els nens i nenes en temps de confinament per coronavirus, ha tingut la brillant idea de fer servir Rajoy i els seus "discursos disparatados" com a element didàctic. La peça és delirant i molt divertida, això s'ha de dir: "el Presidente de España cometía garrafales deslices que se hicieron virales. Algunos se atrevieron a intentar analizarlas sintàcticamente, aún siendo tarea imposible. Este es un mensaje incoherente". El primer exemple: allò de "cuanto peor mejor para todos y cuanto peor para todos mejor, mejor para mí el suyo beneficio político". No és l'única mostra, perquè en això el gallec és un mestre: la de l'alcalde i els veïns, la de que som sentiments i tenim éssers humans, o el "muy españoles y mucho españoles". Intenten disculpar-lo, dient que "no siempre es incoherente, a veces solo es producto de un lapsus linguae, se pierde en el discurso". Però vaja, que s'entén tot. I és clar, la tropa pepera ha sortit en tromba, enfurismada, com Teodoro García Egea, que es fa l'ofès. Ara bé, l'explicació de TVE és de traca: "error involuntario". 

TVE Aprendemos en Casa Rajoy

mariano rajoy efe

Mariano Rajoy EFE

Les errades de TVE amb el PP van camí de convertir-se en gènere propi, com la llengua de Rajoy. Oi, Maroto?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat