TVE té un cap d'informatius i actualitat català, Enric Hernández, exdirector d'El Periódico, que prepara la graella de setembre plena de novetats com ha anat explicant En Blau: purga Xabier Fortes i María Casado, ascens meteòric de la meteoròloga catalana Mónica López a presentadora matinal estel·lar, carregar-se Máximo Huerta, anul·lar l'informatiu en català de la 1 per posar un concurs japonès de Gestmusic... i ara el diari El Mundo revela dues cares noves que vol incorporar a La 1: Xavier Sardà i Gemma Nierga.

xavier sarda gtres

vicent sanchis gemma nierga ricard ustrell francesc garrido sira esclasans

GTRES / Sira Esclasans

Dos exlocutors de la SER i expresentadors de TV3: Sardà a Tot per l'audiència i Nierga encara aquesta temporada a Els meus pares. Tots dos considerats d'esquerres. El Mundo els estigmatitza no per ser del PSOE sinó per catalans. Titular de portada: "Enric Hernández catalaniza TVE para intentar competir con TV3". Un titular que és un despropòsit catalanòfob i fals ja que 1) TVE no competeix amb TV3 ja que TV3 s'emet només a Catalunya i quadruplica l'audiència de la 1. I 2) fitxar catalans no catalanitza TVE, com fitxar homosexuals no homosexualitza una cadena.

La veritable notícia és que Enric Hernández fitxa una altra catalana, columnista d'El Periódico, Iolanda Mármol, de comissària política. Coordinarà la part política del matinal de Mònica Lopez. Fins ara Mármol era la corresponsal a Madrid del diari abans del Grupo Z ara del Grup Moll. Persona de confiança d'Hernández a El Periódico passa a fer-se càrrec, sense ser de TVE, de la política del matinal, la que marca l'actualitat del dia. Els sindicats de l'ens bramaran.

iolanda marmol tve

Iolanda Mármol / TVE

Segons el diari, TVE vol fer programació en català però relegada a La 2 per competir amb TV3. Dos noms de TVE han desestimat presentar-ho des del Centre Territorial de TVE a Sant Cugat: María Casado, que ha marxat amb Antonio Banderas a Málaga, i el també català Marc Sala, del Canal 24 h. Per aquesta desconnexió en català a la 2 Hernández vol fitxar Gemma Nierga, que ja treballa a Ràdio 4, i a Xavier Sardà. Twitter ha vomitat contra tants catalans a TVE:

enric hernandez rosa maria mateo GTRES

GTRES

"Catalufos de mierda, invasores, separatas, apesebrados, manipuladores, izquierdosos, no os verá nadie". Així és com un bon article amb exclusives de TVE es converteix en una porqueria tòxica anticatalana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat