El català Enric Hernández, exdirector d'El Periódico i cap d'informatius de TVE, està fent neteja a la TV: veta Oriol Junqueras per una entrevista que ja estava gravada, acomiada de Las mañana de la 1 la catalana María Casado, posa a fer informació matinal sensible a una meteoròloga, Mònica López. Fa fora Máximo Huerta (ex Màxim Huerta) de La 1 després de pagar-li una morterada. I ara decideix purgar el periodista més independent de l'ens. Xabier Fortes. El director i presentador de Los Desayunos  ho denuncia a twitter:

xavier fortes2

enric hernandez pedro sanchez

TVE

Hernández, posat a dit sense concurs públic per Miquel Iceta, era massa independent i Hernández vol docilitat. Com que és fix de la casa el canvia de franja, i el torna a posar a la de la nit. Relegat al Canal 24 horas, sense audiència i irrellevant. Posarà a fer Los Desayunos algun amic d'Hernández que obeeixi. O els presentarà el mateix Hernández. Fortes no ho entén.TVE reconeix que feia bones dades. És una purga política d'un informatiu d'autor. Fortes va guanyar l'Ondas ex aequo amb Josep Cuní. Ara l'aparten.

xabier fortes GTRES

GTRES

Xabier Fortes ha estat sempre un periodista amb veu pròpia i quan governava el PP va ser depurat i enviat al Centre Territorial de TVE a Galícia, a la quinta forca. Ben lluny perquè Rajoy pogués fer la seva. Ara amb el PSOE el tornen a depurar. Enric Hernández ja va ensorrar El Periódico. Continuarà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat