La crisi de TV3 comença a tenir més trinxeres. Fins ara els dos bàndols eren la mateixa cadena, amb Vicent Sanchis multiplicant-se per explicar-se, i Cristóbal Montoro, com a braç executor de Rajoy per cobrar de TV3 immediatament més de 20 milions d'€ en concepte d'IVA i escanyar-la. La reclamació global dels 168 milions endarrerits està en mans de la justícia. Però podria no ser l'únic conflicte judicial de la cadena. La productora Mediapro estudia demandar judicialment TV3 per la cancel·lació anticipada de Tarda oberta. Segons ha declarat Jaume Roures a El Temps: "No dono per fet el tancament del programa i estic disposat a arribar a instàncies judicials si TV3 persisteix amb la seva voluntat". La data final del magazine ja ha estat anunciada pel propi programa: divendres 2 de febrer, i el seu substitut ja va ser avançat en exclusiva per En Blau: Tot es mou, d'Helena Garcia Melero. Però Roures és molt Roures. Té una de les productores televisives més potents de Catalunya, amb drets esportius com el que li va fer liderar amb el Barça-Celta a la seva cadena en obert GOL. Per tant TV3 ja rep de dues bandes: del govern espanyol i de les productores catalanes que veuen perillar la seva subsistència.

jaume roures  ACN

ACN

Sanchis ja ha respost a aquesta amenaça: "Cada productora ha de vetllar pels seus interessos. Si volen iniciar un procés, ho poden fer. TV3 no pren aquesta decisió per gust: ho fa per vetllar pels seus interessos". El seu enfrontament públic amb amb el president de la Federació de productores de Catalunya, Raimon Masllorens, ha provocat una roda de premsa a la seu de l'SGAE. Allà Masllorens ho ha deixat més clar: si no es pren cap mesura i TV3 retalla el pressupost en produccions externes per assumir l'IVA que li reclama el Ministeri d'Hisenda, això podria suposar la desaparició del sector a curt termini i que 15.000 persones que en depenen perdin la feina. La solució que proposen és simple: esperar que es formi govern. Però la CCMA està en plenes facultats i també és govern. Són ells els que han pres les decisions que Sanchis executa. Al final tot és un problema de diners i els productors volen que la propera Generalitat n'injecti més. 

proa twitter

@proaproductors

A Tarda oberta li queden 3 setmanes de vida. L'audiència no és el motiu per suprimir-lo. Aquesta setmana ha encadenat 15,5%, 14,6%, 13,9% i 13,2%. La paradoxal relació entre Mediapro i TV3 es veurà reflectida dissabte quan es reemeti el documental 1-O, enlloc de Preguntes freqüents, que té pendent fer programes pilot amb la nova presentadora Laura Rosel i espera tornar el dia 20, un mes després de l'última emissió. Atents a una altra cara nova que vol promocionar Sanchis: Xavi Rosiñol. Aquest exlocutor de Catalunya Ràdio en el programa de tardes s'ha incorporat als serveis informatius de TV3 i serà qui presentarà el debat posterior a la reemissió del documental sobre el referèndum.

sense micro  TV3

TV3

Tarda oberta lluita per seguir. El programa acostuma a convidar polítics de tots els grups parlamentaris per debatre, un fet extraordinari en un programa que es diu "d'entreteniment" però que permet allò que tan agrada als partits: aparèixer. Roures, amo de Tarda oberta, adverteix a l'estil Roures: "Hi ha 30 persones que hi treballen i no se n'aniran al carrer perquè a algú de la Corporació se li han creuat els cables i no té solucions".  Tal i com estan les coses, Roures no anirà dissabte al plató de TV3 com a productor del documental 1-O i hi envia el director. Si TV3 ha de valorar-se per l'alçada dels seus contrincants, segueix sent més que un canal de TV.