Si Rajoy creia que escanyant econòmicament TV3 n'ensorraria l'audiència li ha sortit el tret per la culata. El programa més barat de la història va ser el coet per rellançar un dels millors dies de la història de TV3: posar una càmera a la seu del PDeCat i retransmetre la llarguíssima roda de premsa de comiat de Mas. Va fer un espectacular 19,4%. Només era l'aperitiu. Toni Soler mostrava a l'Està passant com Rajoy està fent els "camins" que fotografia Carles Puigdemont prop de la frontera i es va disparar a un 18,8%. I el TN vespre va convidar el president Mas a explicar-se (més) i va assolir un 23,4%. Mas va ser el teloner de la gran festa del 1-O. El Sense ficció més emotiu i un dels més vistos de la història: 34,4% i 1,2 milions d'espectadors. Rajoy encara corre.

etsa passant tv3

Està passant-TV3

Jaume Roures es va rescabalar d'haver perdut el contracte de Tarda oberta amb l'èxit espectacular del seu documental 1-O. Sense narrador, només amb voluntaris de l'1-O i amb la direcció d'un expert en serials: Lluís Arcarazo, un dels pares de Nissaga de poder, amb el gran Pepito Benet i Jornet. Potser va ser excessiu que la primera voluntària a parlar fos l'actriu Sílvia Bel, que cada migdia ja veiem protagonitzant Com si fos ahir. D'entre els milers de voluntaris, triar a una experta en interpretació no és neutre. Als espectadors tant els fa i van emocionar-se sense canviar de canal ni un instant. Rajoy, sense voler, està empenyent TV3 a ser una TV encara més política. Sense diners per a coproduccions, el més econòmic serà treure les càmeres al carrer i explicar el que passa amb música de fons. La mitjana del dia va ser un 18,1%, a anys llum de Telecinco que no va fer ni la meitat: 8,9%

silvia bel tv3

TV3 (si voleu veure sencer el documental feu clic a la foto)

Això va deixar la resta de les graelles tremolant de fred. Cárdenas no passa del 4,9%, Motos no arriba al 9% i Wyoming es resigna a un 7,7%. Tots cauen a Catalunya víctimes de l'1-O. La realitat supera la ficció.  Laura Rosel no va poder aprofitar al seu 8 al dia l'onada de ser l'escollida per al nou FAQ's i en competició amb TV3 es va estabellar amb un 2,8%.  Jordi Armenteras suplica que li posin de copresentadora una periodista com Rosel.

rosel   8tv

8tv

Les sèries de Quim Gutiérrez (El accidente, 8,3%) i Ana Belén (Traición, 3,9%) i els reportatges de Samanta Villar (6,1%) no van poder destacar eclipsats pel segon Sense ficció a TV3. El documental Citizen four sobre Edward Snowden va arrasar amb un 17,7%. TV3 està d'enhorabona. Només un però: Els matins amb Pere Bosch (14,2%) van perdre contra Susanna Griso (14,9%). On és Lídia Heredia? Lesionada i pendent d'una operació. Que torni aviat.