A cada hora que passa sembla que Ernest Maragall té més difícil fer valdre la seva victòria a Barcelona. Ada Colau ha canviat de discurs i el que diumenge era un comiat entre llàgrimes, dilluns era "no m'agrada el discurs de Maragall". Li fan falta 21 regidors per ser alcaldessa i ja els té: els seus 10 més els 8 de Collboni més els 3 de Manuel Valls que no depenen de Ciutadans (els regidors que votarien Colau serien l'exprimer ministre francès, Celestino Corbacho i Eva Parera, ex de PSC i Unió). Alguns independentistes assenyalen l'origen d'aquesta entesa Colau-Valls: Jordi Évole.

Antonio Baños va llegir la notícia d'En Blau Évole justifica eliminar indepes y no cuela: "follonero se te ve el plumero". I acusa el poderós  unionista i català Grup Planeta (propietari de La Sexta) d'inspirar l'entesa Valls-Colau. L'altre poderós espai de comunicació unionista i català, el Grup Godó, també hi dona suport amb la majoria dels seus opinadors. Dit i fet. L'Ibex, el poder i els diners han inspirat Valls i Évole, que casualment també escriu a La Vanguardia i és col·laborador de RAC1.

colau valls la sexta

La Sexta

Évole va fer l'únic cara a cara d'alcaldables, massiu i televisiu. I va triar. No va voler ni el que liderava les enquestes, d'ERC, ni el que va quedar líder de l'oposició a Barcelona, de Junts x Cat. La raó? Eren indepes. Évole va fer un triple salt mortal argumentant per què convidava a debatre aquests dos alcaldables Valls i Colau: perquè Inés Arrimadas va guanyar les autonòmiques de 2017 i Xavier Domènech les generals de 2016. Évole fent malabarismes:

evole rac1  @vialliure

@vialliure

Évole empeny contra un alcalde independentista ometent que Valls també va insultar Ada Colau cada 3 minuts. Estigmatitza un independentista com si fos només l'última part de la paraula: un dentista. El tripartit ja ha fet la feina: Valls-Colau-Ibex. Maragall ho té magre.