Quique Jiménez, conegut popularment com el Torito, és un dels professionals de la televisió més desinhibits i esvalotadors del panorama estatal. Als seus 45 anys, el menorquí ha fet de tot a la seva carrera, especialment a Telecinco. Allà l'hem vist de forma pràcticament ininterrompuda (amb algunes excepcions) des de 2004, participant de projectes diversos. L'últim ha estat el 'Viva la Vida', primer amb Toñi Moreno i després amb Emma García. Un programa, però, on ja no el trobarem mai més. Ha plegat. O millor dit, li han convidat a fer-ho. Hi ha moltes formes de fer-te fora d'una feina. Sovint no cal dir-te "estàs acomiadat". Hi ha prou amb fer-te sentir incòmode, irrellevant i feixuc. Que fas nosa. Una tàctica passiva-agressiva molt covarda, però efectiva. I això és precisament el que li ha passat a Torito: no han tingut els nassos de dir-li a la cara que no el volien.

Una llàstima i una injustícia, sobretot perquè la trajectòria del col·laborador mereix més respecte. S'ha deixat la pell, la vergonya i la salut per una cadena en la que ha topat amb un director molt top i protegidíssim per Paolo Vasile. Parlem de Raúl Prieto, el famós exdirector de 'Sálvame' que va canviar de bàndol fitxant per la productora Cuarzo per posar-se al capdavant del magazín dels caps de setmana. Temps després Mediaset el va fitxar directament, enmig d'una guerra oberta amb la productora que ha acabat amb la cancel·lació de 'Viva la Vida' d'aquí a poques setmanes. Torito, però, ha saltat del vaixell abans que s'enfonsi definitivament. I el culpable és Prieto, parella de l'arquitecte dels famosos Joaquín Torres.

raul prieto joaquin torres GTRES
El director de 'Viva la Vida' Raúl Prieto aplicant crema solar a la seva parella, l'arquitecte Joaquín Torres / GTRES

Els darrers mesos han estat molt durs per al reporter més esbojarrat de la cadena amiga. El clima era d'hostilitat total per part de la cúpula. Una font propera explicava que “no veía con buenos ojos la sección de Torito, y la fue acortando hasta dejarla resumida a unos minutos. Se sentía totalmente desaprovechado. Raúl no se ha portado bien con él. No extraña que decidiera irse… Bastante aguantó el pobre”. Una teoria que el mateix Quique ha confirmat a La Razón. No s'arronsa i l'assenyala directament: “Básicamente me fui por desencuentros con el director, quería reducirme aún más la sección, cuando ya duraba muy poco, y funcionaba en audiencia desde el 2017. Pero no podía obligarle a que le gustara lo que yo hacía allí

Torito, Telecinco
Torito fent de les seves a 'Viva la Vida', programa del que ha plegat / Telecinco

Des que va deixar aquell plató i la cadena assegura que no ha tornat a mirar el programa. Viu millor així, sense ressentiments ni mal rotllos. Evidentment "por un lado me siento triste, pero por otro estoy encantado. Era lo mejor que podía hacer". Tira d'ironia, una de les seves especialitats: "El programa acabará el 24 de julio y yo me he ido un mes y pico antes. Es como si hubiera adelantado las vacaciones. Así disfruto más de mi hijo. Ahora mismo me pillas durmiéndole para la siesta". Està tranquil, i ens alegrem molt. I de feina no li manca: una col·laboració en una sèrie per a HBO i esdeveniments privats per a empreses, una forma molt lucrativa d'explotar el seu talent. Quan passi l'estiu començarà a trucar a les productores. I potser aleshores torni a presentar-se a Telecinco com el que ha estat durant dècades: casa seva. Veurem si Prieto és tan poderós com per barrar-li el pas.

Torito s'ha quedat sense una feina, però no el calla ningú. I Raúl serà un VIP molt VIP, però ha quedat retratat. I el públic no perdona.