Un dels rostres televisius més habituals dels darrers anys, un d'aquells col·laboradors inclassificables, únics, personalíssims i originals que ha parit la televisió és, sense cap mena de dubte, Quique Jiménez, més conegut com Torito. Els que hem treballat colze a colze amb ell, com servidor, donem fe de l'immens talent que té el menorquí i la seva enorme bonhomia, rapidesa mental, sentit de l'humor i capacitat de sorprendre tant els amics com els companys de programa com els espectadors.

torito
Quique Jiménez, 'Torito' / @torito.quique

Sorgit de la factoria Jordi González fa justament vint anys, quan el va descobrir després de fer un càsting al recordat Vitamina N de City TV, ja aleshores va deixar clar que no hi havia dos com ell. Ocurrències impensables, seccions que només se li imaginaven a ell, streap-pokers on despilotava espectadors encantats de la vida, vivint una setmana a la intempèrie a la terrassa d'entrada de l'edifici del Grup Godó i infinitat de pensades més, moltes, difícils de creure quan les va verbalitzar, però que després van proporcionar moments televisius impagables. 

torito6
El Torito amb el Jordi González al 'Vitamina N' / City TV

Després d'allò, el Torito va fer el salt a Telecinco on ha passat per diferents programes com Sálvese quien puedaTNTLa NoriaVuélveme locaResistiré, ¿vale?Abre los ojos y mira y ¡Qué tiempo tan feliz!. Darrerament, el vèiem cada cap de setmana a Viva la vida, el programa presentat per Emma García que ara la cadena ha decidit deixar d'emetre. A més, ha estat presentador d'algun programa a IB3, com  Souvenir, ha fet cridaners i provocatius reportatges amb famosos sense roba per la revista Primera linea i fins i tot ha escrit un llibre, Ácido. Es pot dir que ha fet de tot, probablement també hagi plantat un arbre i ha format una família preciosa al costat de la seva parella i del fill de tots dos.

torito4
El Torito amb Emma García a 'Viva la vida' / Telecinco
torito5
Quique Jiménez, 'Torito' / @torito.quique
torito3
Quique Jiménez, 'Torito' / @torito.quique

El Torito ha tocat tots els papers de l'auca. També en matèria d'imatge. Constants canvis de looks, especialment celebrat el de les rastes, però per molts canvis que hagi fet, d'imatge i professionals, sempre ha mantingut el mateix caràcter afable, esvalotador i sobretot, sobretot, amb ganes de provar coses noves, d'assumir nous reptes per molt que siguin difícils o no els hagi fet mai.

torito7
Quique Jiménez, 'Torito' / @torito.quique

Ment inquieta com n'hi ha pocs, ara, als seus 45 anys acabats de fer, és a punt d'assumir un nou repte professional que el motiva, l'emociona i el té nerviós per començar. Una feina que no li hem vist fer mai al Torito, però de tot s'aprèn i mai és tard, com s'acostuma a dir. Perquè d'aquí poc veurem el Torito en un nou registre davant de càmeres: actuant en una sèrie, "en una conocida serie de una plataforma digital", fent un paper. Ell mateix ho ha explicat així: 

L'any 2015, el Torito va sortir de manera puntual en un capítol de la sèrie Gym Tony de Cuatro. O al Vitamina N, fent una paròdia dels culebrots sudamericans, va fer el paper de 'Marcelino, toro y vino' a 'Vitamina de amor', al costat de Marta Torné, Raúl Gómez o Jordi González. Veurem, però, ara, com se li dona la nova feina. Tot i que coneixent-lo bé estem segurs que ho farà de meravella. A ganes ningú no el superarà.